Dolar 32,5188
Euro 34,7220
Altın 2.497,58
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

‘AFET’ uyarısı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Her türlü afete karşı hem devlet hem de vatandaş olarak hazırlıklı olmak zorundayız” dedi

‘AFET’ uyarısı
REKLAM ALANI
8 Şubat 2021 19:51

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 2021 yılının “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlenmesinin ardından Samsun’da da afet eğitim seferberliği başladı.

AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ
Bu kapsamda Samsun’da düzenlenen afet farkındalık eğitiminin ilki Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Selahattin Kaynak, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerinin katılımıyla video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi.

TÜM KAMU KURUM VE KURULUŞLARI
“Afet Eğitim Seferberliği” ile ilgili açıklamalarda bulunarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla 2021 yılının “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlendiğini ve tüm illerde “Afet Eğitim Seferberliği” ilan edildiğini belirten Vali Dağlı, “2020 yılı boyunca pandemiye rağmen uzaktan eğitimlerle desteklenen afet eğitim faaliyetleri ile ilimiz için rekor sayıda kişiye ulaşılmıştır. Afet Eğitim faaliyetleri, 2021 yılında “Türkiye Afet Eğitim Yılı” programı dahilinde daha etkin bir şekilde devam edecektir. Bu kapsamda kaymakamlıklar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitelerinin öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve aileleri ile öğrencileri, Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ve aileleri, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının personel ve aileleri, Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte ceza ve tevkif evlerinde personel ve aileleri, açık ve yarı açık ceza ve tevkif evlerinde bulunan tutuklular, muhtarlar ve aileleri, İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı personel ve din görevlileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte; öğretmenler, öğrenciler ve aileleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte; gençlik liderleri, gençlik merkezi üyeleri ve gençlik kamplarına katılan öğrenciler, spor antrenörleri ve aileleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte; huzur evleri sakinleri, çocuk yuvası ve sevgi evlerinde kalan çocuklar, Sanayi ve ticaret odaları üyeleri ve aileleri, esnaf odası üyeleri ve aileleri ile meslek odaları üyeleri ve ailelerine çevrimiçi afet farkındalık eğitimi verilmesi planlanmaktadır” dedi.

‘VATANDAŞ AFET RİKSİNİ DÜŞÜNMELİ’
Afet farkındalık eğitimleriyle başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar konusunda toplumun bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini dile getirerek, ‘Deprem öldürmez, bina öldürür’ gerçeğini hatırlatan Dağlı, “Bu eğitimlerle oluşturacağımız farkındalık sayesinde vatandaşlarımızın bir çivi çakarken, bir binaya girerken dahi afet riskini düşünmesini istiyoruz. Her türlü afete karşı hem devlet hem de vatandaş olarak hazırlıklı olmak zorundayız” diye konuştu.

Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 2020 yılında gerçekleştirdiği eğitim faaliyetlerinde toplamda 90 bin 910 kişiye ulaştı. İl nüfusunun yüzde 6,741’ine eğitim verdi. (2019 nüfus verileri). 2020 yılında afet farkındalık eğitimlerinde 63 bin 523, uzaktan eğitimlerde 8 bin 270, diğer eğitim başlıklarında 19 bin 117 kişiye ulaşıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.