Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

‘AĞAÇ’ ŞÖLENİ!

Samsun’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde 100 bin fidan toprakla buluştu. Vali Zülkif Dağlı, “Samsun genelinde ise 100 bin fidan diktik. Tabii bu yetmez, daha fazlasını yapacağız” dedi

‘AĞAÇ’ ŞÖLENİ!
REKLAM ALANI
11 Kasım 2022 15:09

Kavak Cezaevi yerleşkesi bahçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği düzenlendi. Vali Zülkif Dağlı ve protokol üyelerinin katıldığı programda binlerce fidan toprakla buluştu. ’Türkiye Yüzyılına Nefes’ temasıyla birçok kurum ve kuruluşta fidan dikerek çevreye katkı sağladı.

AĞAÇ

CEZAEVİ YERLEŞKESİ YEŞİLLENİYOR
Etkinlikte konuşan Vali Dağlı, “Bildiğiniz gibi her yıl kasım ayının 11’inde ülkemiz genelinde ağaç dikiyoruz. Bu sembolik olarak ülkemiz her yerinde aynı saatte yapılıyor. Bildiğiniz gibi Kavak Cezaevi yerleşkesi faaliyete geçti. Burası kurak bir yerdi. Buranın acilen yeşertilmesi, ağaçlandırılması gerekiyordu. Sayın başsavcımın da hatırlatması üzerine burada ağaçlandırmamızı yaptık. Bugün burada 3 bin tane fidanımızı toprakla buluşturuyoruz. Burası gerçekten devasa bir yerleşkedir. Çalışanlarıyla, gelenleriyle ayrı bir ilçe gibidir. Bahçesiyle, çevresiyle çok daha nezih bir hale dönüşecektir. Biz de bu duruma katkıda bulunmak için buradayız. Samsun genelinde ise 100 bin fidan dikiyoruz. Ülkemizin ağaçlandırma bakımından çok iyi bir durumda olduğunu görmüş olduk. Tabii bu yetmez, daha fazlasını yapacağız. Tüm dikim süreci boyunca orman teşkilatımız olsun, diğer kurumlarımız olsun, vatandaşlarımız olsun ağaç dikmeye devam ediyorlar” dedi.

AĞAÇ

TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES OLACAK
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, “2019 yılında 100. yıl etkinliklerinde Samsun’da en fazla fidan diken kurum olarak birinci olmuş ve Orman Bölge Müdürlüğü’nden teşekkür belgesi almıştık. Bugün de 3 bin fidanı toprakla buluşturmaktan mutluyuz. Cezaevimiz yeni bir cezaevidir. Dolayısıyla çevre düzenlemesi yapılmakta olan ve kütüphanesi yeni yeni oluşturulmakta olan bir cezaevimizdir. İş kollarımız şu an itibarıyla henüz faaliyete geçmedi. 240 dairelik bir lojmanımız var. Adeta yeni bir ilçe oluşuyor. 500’ün üzerinde personelimiz var. Dolayısıyla bir okul ihtiyacımız oldu. Valimiz o konuda da bizlere destek verdi. Yerleşkemize anaokulu, ilkokul ve ortaokul şeklinde hizmet edebilecek bir okul binası yapımına adım atmış bulunuyoruz. Yakın zamanda faaliyete geçecek. Bugün de 3 bin fidanı Kavak Cezaevleri yerleşkesinde değişik yerlere olmak şartıyla toprakla buluşturuyoruz. Ellerimizle diktiğimiz fidanlar Türkiye Yüzyılı’nda hem Kavak’ta hem de cezaevi yerleşkesinde nefes olacak” diye konuştu.

AĞAÇ

Binlerce fidanın dikildiği etkinliğe Kavak Kaymakamı Faruk Atar, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Ömer Bolat, Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Dereci, Samsun Orman İşletme Müdürü Menderes Özkolay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, özel hastane çalışanları ve öğrenciler katıldı.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.