Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

AHIRDA ŞOK MANZARA!

Samsun’un Bafra İlçesi’nde henüz bilinmeyen bir şekilde ahırda bulunan 15 buzağıdan 11’i telef oldu, 4’ü yaralandı

AHIRDA ŞOK MANZARA!
REKLAM ALANI
25 Eylül 2023 15:30 | Son Güncellenme: 25 Eylül 2023 15:34

Samsun’un Bafra İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Huzur Sokak’taki bir ahırda meydana gelen olayda, saat 05.00 sıralarında ahırın yanlarındaki evde bulunan bir vatandaş ahırdan gelen sesleri duydu.

Bafralı çiftçinin isyanı

AHIRDA ŞOK EDEN MANZARA
Telefonla ahır sahibi Ramazan Çakmak’ı arayarak haber verdi. Olay yerine gelen Çakmak, ahırda bulunan 15 buzağının 11 tanesinin telef olduğunu, 4 tanesinin de yaralandığını gördü. Çakmak, polis, zabıta ve ilçe tarım müdürlüğünü arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen ekipler ahırda incelemelerde bulundu.

‘KÖPEKLERDEN ŞÜPHELENDİK…’
Hayvanların sahibi Ramazan Çakmak, “Biz köpeklerden şüphelendik ama büyük bir ihtimal vahşi bir hayvan. Çünkü köpekler bu hale getirecek ırka sahip değiller. Vahşi yabani bir hayvan olduğunu düşünüyoruz. Dişleri sert bir hayvan. Hayvanlarımızı parçalayıp telef etmiş” dedi.

Bafralı çiftçinin isyanı

ÇİFTÇİNİN İSYANI: MAĞDURUZ
Çakmak, “Biz bu hayvanları Bafra’dan Türkiye’nin her yerine dağıtımını yapan, meslek haline getirmiş vatandaşlarız. Bu meslek atalarımızdan geliyor. 1,5-2 aydır aynı sorunları yaşadık ve bunun benzerlerini çok görüyoruz. Mağduriyet var ortada devletin veya Bafra’daki yetkililerin buna bir önlem alması gerekiyor. Hayvanlar bizim sermayemiz. Biz bunları alıyoruz, büyütüyoruz, vatandaşlara veriyoruz, sofralarına gidiyor. Bunun yağı, sütü her şeyi bir şekilde soframıza geliyor. Bugün ülkemizde hayvan sıkıntısı var. Biz bunları üretip, üretime destek vermek amacıyla yapıyoruz. Bugün bunlar Türkiye’de marka olmuş, yetkililerimiz bunu biliyor. Geçim kaynağımız bu. Yetkililerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. Bugün bu hayvanlar bu şekilde, yarın bir başka vatandaşımızın da başına gelebilir” diye konuştu.

Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hayvanların telef olma sebebini araştırıyor.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.