Dolar 32,5544
Euro 34,9322
Altın 2.444,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Akcagöz, kaçak mülteci okulu için konuştu

Samsun’da Hürriyet Mahallesi Çiftlik Caddesi Refahiye Sokak’ta mültecilere ve göçmenlere ait olduğu ortaya çıkan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgisi dışında faaliyet gösterdiği tespit edilen okulla ilgili değerlendirmede bulundu.

Akcagöz, kaçak mülteci okulu için konuştu
REKLAM ALANI
24 Aralık 2017 14:51

” YETKİLİLER UYUYOR MU?”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, “Samsun’un ortasında bir mülteci okulu var ve fakat bundan kimsenin haberi yok. Milli Eğitim’in haberi yok, Samsun Valiliği’nin haberi yok. Sıradan Samsunlu yurttaş da artık kente yerleşen Arapların ne yaptıkları, nereye girip çıktıkları ile ilgilenmez oldu. Samsun Valiliği bünyesinde kurulan bir göçmen bürosu var. Sanıyorum yine Emniyet Müdürlüğü’nün bu alanla ilgilenen bir birimi var ama maalesef belki de ciddi bir güvenlik sorunu oluşturabilecek işlerin Samsun’da yaşanması, bir Samsunlu olarak bende endişe uyandırıyor. Yaklaşık 4 yıldır, Samsun’a yabancı bir kültürle iç içe yaşıyoruz. Son olay gösterdi ki, kente yerleşen Arapların ne iş yaptığına karışan olmadığı gibi, denetimleri de yapılmıyor. Madem ki göçmen olarak bu kente geldiler, adaptasyon için her türlü çalışmanın yapılması ve öğrenim çağındaki çocukların eğitim ve öğretiminin devamı için gerekli ve yeterli tedbirlerin alınması gerekirdi. “ dedi.

“IŞİD SAMSUN’A KAMP KURSA GAZETEDEN Mİ ÖĞRENECEĞİZ?”
Gazete haberinden sonra Samsun Valiliği’nin konuyla ilgili soruşturma başlattığını söyleyen Tufan Akcagöz, “Amis Hasair isimli bir Irak vatandaşı, bir apartman dairesinde okul açıyor ama duyarlı bir gazeteci, bunu haberleştirmese bundan haberimiz dahi olmayacak. Sözde okulun, tabelası yok ve içerde çocuklara ne öğretildiği de belli değil. Böyle laçkalık olmaz. Acaba Samsun’un başka bölgelerinde de bu tarz okullar var mı? Bu olayla özdeşleştirmiyorum ama zaman zaman ilimizde IŞİD militanlarının yakalandığını görüyoruz; IŞİD bir yere kamp kursa önce gazetelerden mi öğreneceğiz? Vatandaşa bu konuda hiç bir uyarı yapılmadı. Hiç bir sosyo-kültürel alt yapı çalışması yapılmadan Samsun’a göçmenler kabul edildi. Vatandaş da ne yapacağını bilmiyor. Şüpheli bir durumu ilgili kurumlara bildirecek olsa, hangi durumun şüpheli olduğu da belli değil. Iraklılar, fesiyle şalvarıyla ortalıkta geziyor. Vatandaş bunların hangisinin kime hizmet ettiğini ne bilsin. Denetim artırılmalı.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.