Dolar 32,2822
Euro 34,7702
Altın 2.394,53
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Akcagöz:”Yeni yıla zamla girdik”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, 1 Ocak 2018’den itibaren geçerli olacak elektrik zammına tepki gösterdi

Akcagöz:”Yeni yıla zamla girdik”
REKLAM ALANI
1 Ocak 2018 15:26

“BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDÜYOR”

Yeni yıla zamlarla girdiğimizi söyleyen Tufan Akcagöz, “ Elektriğe yüzde 8,8 oranında zam yapılıyor. Vatandaşın gelirinde artış yok ama elektriğe yüzde 8,8 oranında zam var. Hükümetin kimleri koruduğu belli. Bu kadar ciddiyetsizlik, kayırmacılık artık bir zulüm halini almış durumda.  Enerji Piyasası Denetleme Kurulunun (EPDK) 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe koyacağı zam ile ilgili BOTAŞ’ın doğal gaza yaptığı yüzde 8’lik zam ve YEKDEM maliyetleri gerekçe gösteriliyor ama bu gerekçeye çocuklar bile güler. Enerji politikası çökmüş bir hükümetin, zam yapmaktan başka çaresi kalmamış görünüyor. Bunun bedelini de vatandaş ödüyor. Yandaş şirketleri koruyacağım diye, milletin sırtına daha çok biniyorlar” dedi.

“SÖMÜRÜLMEYE FIRSAT VERMEYİN”

Yerel yönetimlerde söz sahibi olduktan sonra enerji kooperatifleri kuracaklarını söyleyen Tufan Akcagöz, “ Geçenlerde, yerel seçimlerde başarılı bir tabloya kavuştuktan sonra yapacak olduğumuz işlerden biri olarak enerji kooperatifleri kuracağımızı söylemiştik. Bunu hayata geçirdiğimizde vatandaş sömürülmekten kurtulacak. Bunu hayata geçirmek zorundayız. Milletimiz bunları görsün. Sömürülmeye fırsat vermesin. Enerji politikası iflas etmiş hükümete bir ders versin. Dünyadaki enerji kaynaklarına bakıyoruz, Almanya, Hollanda, diğer Avrupa ülkeleri yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyorken, biz hükümete yakın şirketleri zengin etme derdindeyiz. Bunu hak etmiyoruz. İnsanca ve sömürüsüz bir hükümet politikası olarak, enerji ile ilgili çalışmalar yapılmalı ve geliştirilmelidir. “ diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.