Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘ALIN BU VALİ’Yİ GÖREVDEN!..’

Samsun ADD Şubesi, Kuvayi Milliye düşmanı olarak nitelendirdiği İskiliplif Atıf Hoca’yı anan vali ve devlet erkanının ‘derhal görevden alınması’ çağrısı yaptı

‘ALIN BU VALİ’Yİ   GÖREVDEN!..’
REKLAM ALANI
7 Şubat 2021 16:20

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin, beraberinde bir grup devlet erkanı ile birlikte İskilipli Atıf Hoca’nın ölümünün 95’inci yıldönümü anma törenine katılması, büyük tepki çekmeye devam ediyor. Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şubesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çorum Valisi ve yanındaki devlet erkanı derhal görevden alınmalıdır” denildi.

‘İSKİLİPLİ ATIF, VATAN HAİNİDİR’
ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, İskilipli Atıf Hoca’nın, Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile gerici isyanlara destek veren ve Kuvayi Milliye’ye düşman Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi olduğunu belirterek, “İskilipli Atıf’ın ölümünün 95’inci yılında düzenlenen anma törenine, başta Çorum Valisi olmak üzere devlet erkânının katıldığını ve vatan Haini İskilipli Atıf için iadeyi itibar istendiğini çok üzülerek takip etmekteyiz” dedi.

KRALDAN ÇOK KRALÇI YALTAKÇILAR
Öncelikle, Türkiye Cumhuriyetinin kamu görelilerinin, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine uygun davranmaları gerektiğine vurgu yapan Özkefeli, “Mili Mücadeleye ve milli devlete karşı çıkan, Kuvayı Milliyeciler’e karşı cihat ilan eden ve adi eşkıyalar diyen; suçu sabit olan bir vatan haini için yapılan bu tören, Cumhuriyete ve Cumhuriyetin kuruluş değerlerine aykırı suç işleme ve meydan okumadır. Özellikle Atatürk’ün mirası makamlarda Cumhuriyetin faziletleri sayesinde oturan Kamu görevlilerinin fütursuzca sarf ettikleri hadsiz değerlendirmeler, Milli Mücadeleye ve kahramanlarına düşman İngiliz yaltakçılarına yaptıkları iltifatlar, ne yazık ki günümüzde kimi kraldan çok kralcı yaltakçıların da Atatürk’e, Cumhuriyete, Milli Mücadeleye ve kahramanlarına hakaret, hatta iftira etme cüretini doğurmuş ve doğurmaktadır.Gerek Atatürk gerekse Cumhuriyetimizin tüm kazanım ve devrimlerine hakaret, hatta iftiralara dayanan şiddetli bir saldırıyı üzüntüyle görüyoruz. Üstelik bu tecavüzlerin devletin en üst makamlarından başlayarak, adeta komut alınmış gibi tüm seviyelerinde görülmesi Türkiye Cumhuriyetinin sistemli bir saldırıya maruz kaldığının göstergesidir” diye konuştu.

İŞGAL ETTİĞİNİZ KOLTUKLARI BIRAKIN
ADD Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, ayrıca şunları söyledi:

“Unutulmamalı ki ulus olmak ancak sahip olunan ortak değerleri korumakla olur. Türkiye için bu değerlerin en önemlilerinden biri Cumhuriyet ve kazanımları, bir diğeri ise Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin bir simgesidir.
Öncelikle ifade etmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk sahipsiz değildir. Bizler, bu ülkenin tüm yurtseverleri, bu hayâsızca akına göğsümüzü siper etmeye ve mücadele etme kararlılığında ve inancındayız. Türkiye Cumhuriyeti devrimlerini ve kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü her kim içine sindiremiyorsa, Cumhuriyetin faziletleri sayesinde olan işgal ettikleri o makamlardan derhal istifa etmelidir.

İÇİŞLERİ BAKANI’NA ÇAĞRI
Sistemli olarak; Tarihi gerçekleri tarihi belgeleri yok sayarak bir yeni tarih oluşturma çabasına tanıklık etmekteyiz. Milli devlet olarak yaşamak istiyorsak, başta ülkeyi yönetenler ve yetkili makamlarda yer alanlar, milli tarihi objektif olarak bilmek zorundadır. Bu anma programını; Milli Mücadele ve Cumhuriyete bir meydan okuma olarak görüyor ve İçişleri Bakanlığını derhal göreve davet ediyoruz. Bizler, yapılmak istenenlerin ve bu zihniyetin farkındayız. Herkes haddini bilmeli ve Çorum Valisi derhal görevden alınmalıdır. Toplumu Atatürk, Cumhuriyet ve Kuvayı Milliye gibi ortak değerler üzerinden kin ve nefrete sürükleyen bu anma töreni için gerekli yasal tahkikat başlatılmalıdır. Bizler, Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençler olarak haykırıyoruz; Türkiye Cumhuriyetini asla yıkamayacaksınız! Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’da inşa ettiği bu Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Yaşasın Tek ve Ebedi Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.