Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

ALTI NOKTA’DAN ÇAĞRI!

Samsun’da Altı Nokta Körler Derneği üyeleri İstiklal Caddesi boyunca yürüdü, ardından basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi

ALTI NOKTA’DAN ÇAĞRI!
REKLAM ALANI
15 Ekim 2023 15:04

Samsun’da 15 Ekim Dünya Körler Günü’nde bir araya gelen Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi üyeleri, İstiklal Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Ardından yapılan basın açıklamasında bireysel özgürlüklerini kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması çağrısında bulunuldu.

Altı Nokta Körler Derneği üyesi bir grup, başkan Ufuk Gürbüz ile birlikte 15 Ekim Dünya Körler Günü nedeniyle bir yürüyüş düzenledi. Daha sonra Süleymaniye Geçidi’nde yapılan basın açıklamasında Ufuk Gürbüz, yaşadıkları zorlukları ve talepleri dile getirdi.

‘YAŞAMIMIZI ENGELLEYEN FAKTÖRLER’
Ufuk Gürbüz, kısaca şunlara değindi:

“Dünyadaki bütün görme engelli örgütler yaşanan sorunları toplumun önüne çıkararak kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyor. Biz Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi olarak bu yıl erişim sorununu daha çok öne çıkartmak istedik. Bizlerin bireysel özgürlüğünü kısıtlayan noter, tapu ve bankacılık gibi uygulamalarda hala şahitlik istenmesi, kamu ve özel sektörde çalışan görme engellilerin çalışma alanlarında toplumla ortak kullanım olan tiyatro ve sinema gibi yaşam alanlarında, diğer bütün binalarda hala erişim sorunu olduğu, yeni yapılan binalarda bile sorunun devam ettiğini görmekteyiz. Ayrıca şehir mobilyalarında, yani yaya kaldırım gibi her noktada yaşamamızı engelleyen her türlü sıkıntı devam etmektedir.

TOPLU TAŞIMA VE KAMUDAKİ ERİŞİM
Hissedebilir yüzeylerimiz üzerindeki araç parkı direkleri, reklam panoları, esnaf malzemeleri yaşamamızı engellemektedir. Bu tarz engeller yerel yönetimler tarafından denetlenmemektedir. Yeni rapor sistemindeki oranların düşürülmesi ve refakatçi sorunu, engelli maaş ve yeni rapordaki sıkıntılar, ayrıca toplu taşıma ve kamudaki erişimin sürekli ertelenmesi gibi sorunlarımız da devam ediyor.

Bizler engelliği de seçmedik. Yaşanan sorunları da hak etmiyoruz. Çözülmesi gerektiğini ilgililere bir kez daha hatırlatıyoruz.
Kısacası engelsiz yaşam istiyoruz. Pozitif ayrımcılık istemiyoruz.”

FİLİSTİN HALKINA DESTEK

Ufuk Gürbüz açıklamasının sonunda İsrail’in Gazze saldırısına tepki göstererek, ”

Savaş bir engelli nedeni olup Filistin’deki savaşın bir an önce bitmesini diliyor, topraklarında işgal altında yaşayan Filistin halkını haklı buluyor ve destekliyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.