Dolar 32,5561
Euro 34,9867
Altın 2.425,66
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Anne Adayları İçin Yeni Mevzuat 12 Bin 500 TL Maddi Yardım!

Anne Adayları İçin Yeni Mevzuat 12 Bin 500 TL Maddi Yardım!
REKLAM ALANI
2 Haziran 2020 18:30

Anne adayları için sevindirici haber geldi. Devlet tarafından yıl içerisinde 12 bin 500 TL çocuk yardımı yapılacağı duyuruldu. Bütün anne ve anne adaylarını kapsayan bütçeden faydalanmak için başvuru şartları kesinleşti. Gündemi kaplayan COVID-19 salgını ile kesinleşen karar mecburi çalışamayan ve maddi kayıplara uğrayan annelere moral yardımı olarak başlatıldı.

Anne ve anne adaylarına yıl içerisinde 12.500 TL maddi yardım

Anneler için her ay düzenli olarak ödenecek doğum yardımı için ilgili kanun meclise sunuldu. Hızla onaylanan ve yürürlüğe alınan yardım paketi başvuruların yapılması için açıldı. Resmi Gazete dahilinde yayınlanan ve uygun şartları yerine getiren tüm anneler başvuruda bulunabilecek. Korona virüs sebebi ile ekonomik sorunlar yaşanmadan bütün ailelere ve bireylere yardım edilmeye başlandı. Yeni doğum yapan ya da anneliğe hazırlanan bütün kadınlar için geçerlidir.

Çalışan veya çalışamayan bütün annelerin başvuruda bulunması mümkündür. Ancak belirlenen şartları karşılayabilmeleri halinde sonucu açıklanacaktır. Henüz anne olmamış veya bebek beklemeyen anne adaylarının başvuruları kabul edilmeyecektir.

Kanun yeni çıkmasından ötürü başvurularınızın sonuçlarını dikkatle takip etmelisiniz. Kamu personeli tarafından onaylanmama sebebi böyle bir ödenek çıkmamıştır diye sunulabilir. Yeni mevzuat olmasından ötürü haberi yoktur veya tam bilgiye sahip değildir. Bundan ötürü başvurularınızın sonucuna göre gerekli birimler ile iletişime geçebilirsiniz.

Çalışamayan annelere iş görmez ücreti

Anneler için belirlenen ödenek sadece çalışabilir olması durumunda verilmemektedir. Aynı şekilde çalışamayan ve mazeretli izine ayrılan tüm anne ve hamilelik sürecinde ki kadınlar faydalanabilecektir. Asgari ücret kapsamında çalışan ve yıl boyunca toplamda annelere 12500 TL destek ücreti ödenecektir. Doğum izinlerinin bitmesi ile beraber her çocuk başına ek izin süresi alabilecektir. Bir çocukta 2 ay, iki çocukta 4 ay, üçüncü ve üstü çocuk sayısında 6 ay yarım gün şekilde çalışabilecektir.

Anneler için süt parası desteği

Mevzuat kapsamında anneler için süt parası desteği verilmektedir. Bebek veya gelişim sürecine geçen çocuğun düzenli beslenmesi açısından destek verilecektir. Doğum ardından verilecek ücret 205 TL süt parası olarak belirlendi. SGK kurumları üzerinden başvuru yapabilir ve yardım ücretini alabilirsiniz

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.