Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Aracında 4 farklı sahte basın kartı olan sürücü gözaltına alındı

Samsun’da 4 farklı sahte basın kartıyla trafikte seyir eden bir otomobil sürücüsü, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyetinin ihbarı üzerine gözaltına alındı.

Aracında 4 farklı sahte basın kartı olan sürücü gözaltına alındı
REKLAM ALANI
3 Ekim 2019 17:18

Gazeteciler Cemiyeti uyardı, emniyet el koydu

Samsun’da ‘sahte basın kartları’na yönelik büyük bir mücadele içerisine giren 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti, ‘pes artık’ dedirtecek bir sahtekarlığı ortaya çıkardı.
İlkadım İlçesi Uğur Mumcu Parkı önünde park etmiş üzerinde ‘4 farklı basın kartı’ olan bir otomobil fotoğraflanarak, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır’a iletildi. Bunun üzerine hareket geçen Cemiyet Başkanı Yusuf Ziya Çakır, konuyu emniyet muhabiri bir cemiyet üyesiyle birlikte Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Trafik ekipleri tarafından yakalanarak kartlarına el konulan şahıs, ‘Sahte basın kartı hazırlamak ve taşımaktan’ dolayı ifade vermek üzere savcılığa götürüldü.

GAZETECİ DEĞİL İNŞAATÇI
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, “Mesleği inşaatçı olan sözde gazeteci, gerçeğine tıpa tıp benzettiği sahte basın kartlarını aracına ön ve arka camlarına takarak, Samsun sokaklarında seyir ediyordu. Şahıs, sarı basın kartına benzetilmiş kartların dışında ‘Polis Medya’ diye kart bile bastırmış. Üyelerimizin uyarısı ile işin üzerine gittik ve emniyet muhabiri arkadaşlarımızın girişimi ile kendisinden şikayetçi olduk. Şahıs yakalandı ve kartlarına el konuldu. Ayrıca olayı bildirdiğimiz PARKTEK firması da yasal işlem başlattı ve araç sahibine ceza kesti” dedi.

“SAHTEKARLIKLA MÜCADELE EDİYORUZ”
Araçta ve şahsın üzerinde başka sahte basın kartları bulunduğuna da dikkati çeken Başkan Çakır, “Olay güvenlik güçlerine intikal ettirildi. Takipçisi olacağız. Duyarlı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sahte basın kartı yaptırmak, taşımak suçtur. Bu tür sahtekarlıklara karşı mücadelemiz sürecek” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.