Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

ARTIK KARADENİZ’DE!

Ordu’da mango, ejder meyvesi, papaya, armut guava, çilek guava ve kumkuat, ananas, passiflora gibi 25 tropikal meyve yetişiyor

ARTIK KARADENİZ’DE!
REKLAM ALANI
24 Ekim 2022 19:36

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’yu ticari değeri yüksek olan tıbbi, aromatik ve tropikal bitkilerin cazibe merkezi haline getirmek ve üreticilere yeni bir saha oluşturmak amacıyla başlattığı çalışmalar başarılı sonuçlar veriyor.

KARADENİZ

YENİ BİR EKONOMİK KAZANÇ
Düşük maliyetli ve iyi bir gelir kaynağı haline gelmeye başlayan tropikal meyve yetiştiriciliği Karadeniz Bölgesi’nde artık kivi, fındık ve çay kadar önemli hale geliyor. Ordu’da meyve çeşitliliğinin arttırılması, düşük maliyetle üretimi yapılarak üreticilere yeni bir ekonomik kazanç olabileceğini göstermek amacıyla başlayan çalışmalar sonuç verdi. 2022 yılı itibariyle mango, ejder meyvesi, papaya, armut guava, çilek guava ve kumkuat çeşitlerinden üretimin ilk yılında meyve elde edildi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yapılan çalışmalarla kendi kendine yeten ve sınırlarını aşan bir Ordu oluşturmak istediklerini belirtti.

KARADENİZ

MANGO, GUAVA, PAPAYA…
Başkan Güler, mango, guava ve papaya gibi ürünlerin Ordu’dan tüm Türkiye’ye yayılarak daha fazla adını duyuracak ürünler haline geleceğini söyledi. Başkan Güler, “Mango, guava ve papaya meyvesinin denemelerinden olumlu sonuçlar aldık. Bu üç meyveyi bundan sonra hem Ordu’da hem Karadeniz’de hem de buradan yayılarak tüm Türkiye’de daha fazla duyacağız. 25 tropikal meyve üretimi yapıyoruz, bunların içerisinde pepino, turunçgiller, ejder meyvesi dahil olmak üzere bunlarla ilgili çalışmalarımızı da yapıyoruz. Bu 25 ürün üzerinde yaptığımız çalışmalar fındığa ve kiviye ek, yeni ürünler olarak ortaya çıkacak. Böylece hem ekonomimize katkısı olacak hem de büyük bir gıda çeşitliliği sağlamış olacağız” dedi.

KARADENİZ

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.