Dolar 32,5225
Euro 34,8925
Altın 2.437,74
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C

Atakum Belediye Başkanı Deveci: ‘ÇALMADIM, ÇALDIRMADIM!..’

Samsun’da, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, basın mensuplarının karşısında 5 yılın değerlendirmesini yaptı. Deveci, “Belediyeyi çaldırmadığım bütçe ile yönetiyorum” dedi

Atakum Belediye Başkanı Deveci:  ‘ÇALMADIM, ÇALDIRMADIM!..’
REKLAM ALANI
13 Aralık 2023 19:55

Samsun’da Karadeniz’in ilk gıda bankası AtaMarket, Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi(ATAK), AtaTohum gibi üretimi destekleyen projelerden yanı sıra atıl yapılardan Doğa Bilimleri Köyü, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi, Cemal Yeşilyurt Yaşam Alanı gibi yaşam, bilim ve sanat merkezlerini haşata geçiren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başkan Deveci, borç yüküyle görevi devraldığı Atakum Belediyesi’nde 2019’dan 2023’e hayata geçirdiği çalışmalarını tek tek anlattı.

KALKINMAYA YÖNELİK PROJELER
Cemil Deveci, toplantıda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu kentte nasıl kalkınır diye çalışma yaptık.Turizm ve tarımsal temelli bir kalkınmayı öne almak gerekir, dedik. Turizm ve kültür sanat etkinliklerinin biraz daha yoğunlaştırılması, uluslararası sahaya taşınması ve Atakum ve Samsun’un tanınırlığının artırılması gerekir ki; turizm alanında bir patlama olsun. Orta Karadeniz Turizm Paneli yaptık. Daha aktif ve dinamik, tüm altyapısını oluşturan bir kent konseyi oluşturduk. Ekonomik krizin derinleşecegini biliyorduk ama pandemiyi bilmiyorduk. Seçimden 6 ay sonra pandemi Türkiye’nin ve dünyanın gündemine geldi. Türkiye deprem bölgesi ama 11 ilde; 13 -14 milyon insanımızı etkileyecek, tüm Türkiye’yi sarsacak bir depremle karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Depremin ve pandeminin yarattığı travmalar sadece ekonomik değil; insanlarımızı psikolojik bunalıma soktu. Çok sayıda psikolog, sosyolog ve avukat çalıştı.”

‘SÜREKLİ DAYANIŞMA İÇİNDE OLALIM’
Pandemi döneminde örnek bir dayanışma sergilendiğini belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Türkiye’de ilk kez maske üretimini Atakum Belediyesi yaptı. Samsun’daki ilçelere ve diğer illere gönderildi. İşitme engelli vatandaşlarımız için şeffaf maske ürettik. Türkiye ve Dünya çok büyük felaket yaşadı. Atakum Belediyesi bu süreçte sorumluluklarını yerine getirdi. Deprem döneminde büyük bir felaket yaşadık ama bu deprem bizim insanımızın içinde var olan iyiliği dışarı çıkardı. Ne olur onu onu içeri sokmayalım. Sürekli dayanışma içinde olalım” dedi.

‘GELECEĞİ BİRLİKTE KURMALIYIZ’
Başkan Deveci, Atakum’da az bütçeyle önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Atakum’un 300 bin nüfusu var. Atakum Belediyesi’ni çalmadığım ve çaldırmadığım bütçe ile yönetiyorum. Dış borcumuz, Atakum Belediyesi’nin 2024 yılındaki bütçesinin yüzde 25’i. 2019 yılında bana devredilen bütçenin borç oranı yüzde 170. Yani 100 bin TL bütçesi varsa 170 bin TL borcu vardı. O borcun yarısına yakını da bir yıl içinde ödenmesi gereken banka borçlarından oluşuyor. Bunu anlattım. Buradan çıkmamız lazım. Bu kentin geleceğini birlikte kurmamız lazım, sıkıntıyı çekeceğiz. Bedel ödeyeceğiz dedim.

JAPONLAR BENDEN DAHA DÜRÜST DEĞİL
Atakum Belediyesi’nin 2019 bütçesi 115 milyon, bugün 2024 bütçesi 1 milyar 565 milyon. Bu gider bütçesi. Siz ya da muhalif partiden biri Cemil Deveci’nin bir kuruşluk kamu zararına imza attığını ispat etsinler ben gereğini yaparım. Japonlar benden daha dürüst değil.”

‘EŞİMİN CİTYMALL’DE HİSSESİ YOK’
CityMall AVM’nin arsa sahiplerinin avukatı olduğunu, belediye başkanı seçildikten sonra işini avukat olan eşine devrettiğini ve söz konusu AVM arsasından 250 metrekare alacağını tedbir olduğu için alamadığını da belirten Başkan Deveci, “İmar sıkıntısı yaşanan CityMall AVM’nin arsa sahiplerinin avukatı bendim. Belediye başkanı olunca ‘buradan elini çekme eşin devam etsin’ dediler. Eşim Gülay Deveci’nin orada yüzde 40 hissesi yok. Yüzde 40 hissesi olan arsa sahiplerinin hissesini yönetiyor. Gider-gelirleri kontrol edip, hisse sahiplerine paraları yatıyor mu kontrol ediyor. Orada güvenli duruyor. Öyle bir görev yapıyor. Mal beyanımda bu var. Oradan 250 metrekare gayrimenkul satış vaadiyle alacağım var. Bugüne kadar alamadım, sisteme sokamadım çünkü dava açıldı. 166 metrekare hissesi olan biri 16 hisse istiyor. 16 hissenin karşılığı 100 milyon TL’nin üzerinde. Eğer 250 metre karem o oranda olacaksa AVM’nin neredeyse yüzde 60’ının sahibi de ben oluyorum. Tedbir olduğu için alacağım duruyor, ben de dAva açmadım. Oradaki ruhsatı Atakum Belediyesi’nin benden önceki başkanı vermiş. Büyükşehrin vermesi lazımdı. Başkan olunca bu ruhsatı iptal ettik. Samsun Büyükşehir Belediyesi üstüne alarak ruhsat verdi o da mahkeme kararıyla iptal edildi. İskan ruhsatında da 1-2 sorun var. O da otopark katının kullanımıyla alakalı” açıklamasında bulundu.

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.