Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
BİST 8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Atakum Belediyesi’nden Şiddetle mücadele atağı

Atakum Belediyesi, kadına ve çocuğa şiddet, taciz, tecavüz ve istismarla mücadele kapsamında Hukuk Komisyonu ile Kadın Hakları ve Sosyal İşler Komisyonu’nun hazırladığı 12 maddelik eylem planını hayata geçiriyor

Atakum Belediyesi’nden Şiddetle mücadele atağı
REKLAM ALANI
18 Ağustos 2019 18:02

Atakum Belediye Meclisi’nde CHP’li Meclis Üyeleri Dilek Çınar, Özlem Danışman ve Füsun Uzun’un temmuz ayında meclis başkanlığına sunduğu, kadına ve çocuğa şiddet, taciz, tecavüz ve istismarla mücadeleye yönelik araştırma önergesi ile araştırma raporunda yer alan 12 maddelik eylem planı Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin onayıyla uygulamaya koyuluyor.

12 MADDE HAYATA GEÇECEK
6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine dair kanunda yer alan “Kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişiler, bu kanunun uygulanmasıyla ilgili olarak kendi görev alanına giren konularda iş birliği ve yardımda bulunmak ve alınan tedbir kararlarını ivedilikle yerine getirmekle yükümlüdür” maddesinden ve Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nde yer alan “Alınacak tedbirlere, yerine göre hükümet kuruluşları, ulusal, bölgesel ve yerel parlamentolar ve yönetimler, ulusal insan hakları kurumları ve sivil toplum kuruluşları gibi ilgili tüm aktörler müdahil olacaktır” maddelerinden yola çıkılarak hazırlanan raporda Atakum Belediyesi sınırları içerisinde eğitim, istihdam ve belediye hizmetleri konusunda 12 maddelik eylem planı oluşturuldu.

PROFESYONEL EĞİTİM
Buna göre, meclis komisyonlarının hazırladığı rapora göre Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversite ve baro ile iş birliği yapılacak okullarda psikolog ve avukatlar eşliğinde ailelere ve çocuklara eğitim seminerleri düzenlenecek. Atakum’da görev yapan muhtarlar ile iş birliği yapılarak köy konaklarında seminerler verilecek. Atakum Belediyesi’ne ait Kadın Kültür Evleri’nde konuyla ilgili profesyonel personel istihdam edilerek bu alanlarda Atakumlulara eğitimler verilecek ve belediyenin konuya ilişkin hizmetleriyle alakalı da bilgilendirmeler yapılacak. Aynı zamanda konuyla ilgili görseller hazırlanarak toplumdaki duyarlılığın artırılması için de önemli çalışmalar yapılacak.

MAĞDUR KADINA DESTEK
Diğer yandan eylem planında şiddet, taciz, tecavüz ve istismara maruz kalmış yurttaşlar için de destek programı hazırlanacak. Mağdurlara tıbbi, psikolojik ve hukuki desteğin yanı sıra ilgili birimin uygun gördüğü acil durumlarda da maddi destek sağlanabilecek. Atakum Belediyesi ilçedeki kadın sığınma evinin fiziki şartlarının iyileştirilmesinde etkin rol oynayarak bu alanlardaki yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyecek. İstihdam politikalarında mağdur kadınlara öncelik tanınarak, kadınların hayata tutunması sağlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Alo 183 danışma hattının daha duyurulur hale getirilecek ve bu konuda belediyenin kendi danışma hattının oluşturulacak.

GÖNÜLLÜ GRUBU KURULUYOR
İlgili raporda projelerle ilgili de önemli hedefler yer aldı. Konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek uyguladıkları mevcut projelerin Atakum yerelinde ortaklaşa yürütülürken, aynı zamanda projelerin uygulama noktasında pilot bir bölge belirlenerek uygulanmaya başlanacak. Atakum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde gönüllü kadınların katılımıyla oluşacak çalışma grubuyla da projelerin geniş kitlelere yayılması sağlanacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.