Dolar 32,5434
Euro 34,9349
Altın 2.426,74
BİST 9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Atakum’da BAŞKAN ‘PAZAR’ TURUNDA!

Samsun’da pazar esnafının nabzını tutan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Vatandaşın ve satıcının en büyük derdi hayat pahalılığı. El birliğiyle bu durumdan çıkmak lazım” dedi

Atakum’da BAŞKAN  ‘PAZAR’ TURUNDA!
REKLAM ALANI
10 Nisan 2022 17:10

Samsun‘da Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, eşi Gülay Deveci ve birim müdürleriyle birlikte Atakum Kamalı Halk Pazarı’nı ziyaret etti. Başkan Deveci buraya alışverişe gelenler ve pazar esnafıyla sohbet ederek onların şikayetlerini dinledi.

SATAN DA ALAN DA MEMNUN DEĞİL
Esnaflar geçmişte 40 kasa balık satarken bugün 5 kasa satabildiğini, kilosu 9 liraya ulaşan patatesi taneyle sattıklarını, maliyetlerini karşılayamadıkları için borca girerek pazarcılık yapmaya devam ettiklerini ifade etti. Pazarı dolaşan tüketiciler ise alım güçlerinin düşmesi ve evlerine boş pazar arabalarıyla dönmeleri nedeniyle sitem etti.

‘HERKES HUZURSUZ, HERKES MUTSUZ’
Ekonominin nabzını pazarda tutan Deveci, vatandaşların ilettiği istek ve şikayetlerini ise şöyle sıraladı:

“Tarım ülkesi olmamıza rağmen tarım ürünlerinde hem alıcının hem satıcının huzursuz olduğu, şikayetçi olduğu bir döneme düştük. Vatandaşın ve satıcının en büyük derdi hayat pahalılığı. ‘Ucuz alamıyorum’ diyor. ‘Nakliye ücretim pahalı’ diyor. ‘Arabanın parçası pahalı’ diyor. ‘Ben ucuza mal edemiyorum’ diyor. ‘Pazarda 3 gün içerisinde satamazsam çürüğe ayırmam lazım’ diyor. ‘Sattığım malın yerine yenisini koyamıyorum’ diyor. ‘Benim de çocuklarım var, benim de evimin mutfağı var, ben de çorba kaynatacağım, benim de şikayetim var’ diyor. ‘Mutlu değilim çünkü pazarcı ya da tüketici benim tezgahımdan ürün alırken sayarak alıyor, cebindeki parayı kuruş kuruş sayarak alıyor, huzursuz oluyorum’ diyor. Yani herkesin ne yazık ki huzursuz olduğu, mutlu olmadığı bir dönemden geçiyoruz.”

‘KOL KOLA GİRMEK ZAMANI’
“El birliğiyle bu durumdan çıkmak lazım” diyen Deveci çözümü, “Türkiye bu tip badireleri atlattı ve çıktı. Her sözü olanın sözünü dinlemek lazım. ‘Ben bilirim’ dememek lazım. ‘Bu ülkeye ben de sevdalıyım, benim de katkım olsun, öyle düşünüyorum’ diyenlerin gönlünü almak lazım. Kol kola girmek lazım” sözleriyle anlattı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.