Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Atakum’da ‘KİTAP’ şöleni

Samsun’da Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2’nci Atakum Kitap Günleri’ büyük bir coşkuyla başladı. Başkan Deveci, “Kitap okuyacağız, hoşgörüyü güçlendireceğiz” dedi

Atakum’da ‘KİTAP’ şöleni
REKLAM ALANI
1 Ekim 2021 18:52

Samsun’da 2’nci Atakum Kitap Günleri, kapılarını kitapseverlere açtı. Etkinliğin açılışı Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı. 40 yayıncı, 100 marka, 50 yazar ve binlerce eseri kitapseverlerle buluşturacak Kitap Günleri, 1-10 Ekim tarihleri ve 10.00-21.00 saatleri arasında Atakum Kent Meydanı’nda ziyarete açık olacak.

DÜNYA KENTİ OLMA YOLUNDA
Atakum’un dünya kenti olma yolunda ilerlediğini ifade eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Atakum Kitap Günleri’nin ilkini 2019 yılının Aralık ayında açmıştık. Yayıncılar o zaman bu ölçekteki fuarlarla kıyasladıklarından en çok ziyaretçinin Atakum’da olduğunu ve en çok kitabın da yine Atakum’da satıldığını söylemişlerdi. 2020’de etkinliğe pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kalmıştık. Bu yıl ikincisini düzenledik. Atakum Kitap Günleri etkinliğini devam ettireceğiz. Etkinliğimiz bundan sonraki yıllarda böyle çadırlarda değil, çok güzel mekanlarda olacak. İçerisinde sanat, kültür evleri de olacak. Fuarın dışında başka sanatsal etkinlikler, edebi etkinlikler ve imza günleri de olacak. Atakum; kültür ve sanat kenti, üniversite kenti. Atakum sınırları içerisinde 40 bin üniversite öğrencisi var. Bunun 7 binini de yabancı uyruklu öğrenciler oluşturuyor. Atakum ve Samsun bir dünya kenti olma yolunda ilerliyor. Biz de onun gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Kitap günleri de bunlardan bir tanesi” dedi.

HER GELEN EN AZ 1 KİTAP ALIYOR
Atakumlu vatandaşların kitaba doyacağını dile getiren Başkan Cemil Deveci, “Kitap Günleri’ne 50’nin üzerinde yazarımız gelecek. 40 yayınevimiz var. 100’den fazla marka var. Binlerce kitabımızla birlikte Atakum’da vatandaşlarımız kitaba doyacak. Atakum, Karadeniz’in en eğitimli insanlarının yaşadığı bir kent. Kitap fuarı için birçok ilçeden ve çevre illerden gelenler oldu. Kitap günü etkinliğimiz yoğun ilgi görüyor. Her gelen en az bir kitap alıyor. Dolayısıyla kitap satışı da çok oluyor. Buna paralel olarak da kitap yazarları ve yayıncılar da bundan çok memnun oluyorlar. Biz de bu durumdan çok memnun oluyoruz çünkü Atakum ve Türkiye kitap okumuş oluyor” diye konuştu.

BUGÜN, 4 YAZARLA SÖYLEŞİ
Düzenlenecek söyleşi programına 2 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’te Yazar Irmak Zileli, 16.30’da Yazar Sinan Yağmur, 18.00’de Yazar Bekir Öztürk ve Tiyatrocu Haldun Açıksözlü; 3 Ekim Pazar günü saat 13.00’te Yazar Zeynep Aliye, saat 15.00’te Yazar Süreyya Köle ve Yazar Zeynep Aliye, 18.00’de Araştırmacı-yazar İsmail Tokalak konuk olacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.