Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

‘ATAKUM’U BIRAKIN CANİK’E GELİN!..’

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği’nde (SİMDER) yapı sektörünün paydaşları ile bir araya gelen Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Samsun’un yükselen yıldızı Canik’tir” dedi

‘ATAKUM’U BIRAKIN CANİK’E GELİN!..’
REKLAM ALANI
5 Haziran 2022 23:00 | Son Güncellenme: 6 Haziran 2022 14:27

SİMDER tarafından yapı sektörünün paydaşlarıyla şehrin yöneticilerini buluşturmak üzere düzenlenen programların son konuğu Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı oldu. Dernek binasında yapılan programa katılan Başkan İbrahim Sandıkçı, ilk olarak SİMDER Kurucu Başkanı Yunus Güney ile makamında görüştü. Ardından SİMDER üyeleriyle bir araya gelinerek kahvaltı yapıldı. Programda Güney ve Sandıkçı katılımcılara hitap etti.

BELEDİYELER ARSA ÜRETSİN
SİMDER Kurucu Başkanı Yunus Güney, İbrahim Sandıkçı’yı, “Sektörümüzü çok iyi bilen, etüt eden, sektörün sorunlarına vakıf olan, çözüm üreten birisi” sözleriyle övdü. Yunus Güney ayrıca, “Son aylarda sektörle ilgili çok ciddi çalkantılar, çok ciddi değişiklikler yapılıyor. Hepinizin malumudur. Konut arzının belli bir seviyeye gelmeden, belli bir seviyede konut arzı gerçekleşmeden konut fiyatlarının piyasaya uyum sağlayabileceğini düşünmüyorum. Bunun içinde yapı sektöründeki girdilerin belli bir sınırda tutulması, belediyelerin de ısrarla ve ısrarla çok acil arsa üretmeleri gerekiyor. Arsa maliyetlerinin bina üzerindeki yükünün yüzde 20 – 25’lere gelmesi gerektiğini düşünenlerden biriyim” diye konuştu.

CANİK KABUĞUNU KIRDI
Canik Belediyesi’nin geldiği nokta itibariyle bugün Samsun’un ekonomik anlamda en güçlü ilçe belediyesi olduğunu söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı ise, şu açıklamayı yaptı:

“Canik, 3 senede bu noktaya geldi 2 sene sonra çok daha farklı bir yerde olacağız. Bunu söyleme sebebim ise artık Canik kabuğunu kırdı arkadaşlar. Atakum’la örneklendirerek devam etmek istiyorum. Atakum’da 95-96’lara kadar hiç bir şey yoktu. OMÜ burayı 20-25 senede ilinin önüne geçiren bir isme taşıdı. Üniversiteyle birlikte çok ciddi bir hareketlenme geldi Atakum’a. Canik’te bu söylediğimden 2 tane var. Biri üniversite biri şehir hastanesi. Şu an Canik patlama yapmak üzere. Bir üniversite Atakum’u ne hale getirdi, ilaveten bir şehir hastanesi Canik’i ne hale getirecek siz düşünün. Onun için bir ayağınızı da Canik’e atın. Şu anda satış fiyatları da Canik’te çok güzel. Atakum’dakine yakın daire fiyatları var. Arsa fiyatlarında ise Atakum’u geçtik.”

‘KAMU-ÖZEL İŞ BİRLİĞİ’ ÇAĞRISI
Yatırım yapılabilecek bölgeleri üyelere anlatan Başkan Sandıkçı, kamu özel ortaklığı çerçevesinde bir iş birliğine de açık olduğunu belirtti. Başkan Güney ise SİMDER üyeleriyle düzenleyecekleri toplantıda Sandıkçı’nın teklifini görüşeceklerin dile getirdi.

KEFELİ PARKI MEYDAN OLACAK
İbrahim Sandıkçı, bir üyenin sorusu üzerine yapımı devam eden hükümet konağı önünde yer alan Kefeli Parkı’nı meydan olarak düşündüklerini söyledi. Üniversitenin yakınında araziler olduğunu hatırlatan Sandıkçı, yurt yapmak isteyenlerin değerlendirebileceğini ifade etti. Yatırım yapmak isteyenleri Canik’e davet eden Sandıkçı, yurt ve otel projesi, lojistik yatırım ve kentsel dönüşüm noktasında ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Sandıkçı ayrıca SİMDER üyelerine, düzenlenecek bir programla Canik’te yatırım yapılabilecek noktaları yerinde göstereceğinin de sözünü verdi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.