Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

ATAKUM’U ONLAR PLANLAYACAK!

Samsun’da, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile de bir araya gelen gençler, belediyenin teknik ekibinden kent planları hakkında detaylı bilgi aldı

ATAKUM’U ONLAR PLANLAYACAK!
REKLAM ALANI
26 Ağustos 2022 13:53

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlileri, birden çok ders kapsamında çalışma alanı olarak belirledikleri Atakum’da Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve belediyenin teknik ekibiyle bir araya geldi.

ŞEHRİN PLANI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ
Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Türk, Arş. Gör. Mihriban Öztürk Saka, Arş. Gör. Fahrettin Kul, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Burak Şener ve çok sayıda öğrenci katıldı. Proje için Atakum’da kent, kent bölgesi, il, sınır ötesi ilişkiler gibi konularda bilgi toplayan ve kentte alan kullanımı konusunda analiz yapan öğrencilere Atakum Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nde görevli Şehir ve Bölge Plancısı Hasan Yücel Ballı, Atakum’un mevcut şehir planlamaları hakkında öğrencilere detaylı teknik bilgi verdi.

TÜRK: ATAKUM BİR CAZİBE MERKEZİ
Atakum’un cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen KTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Türk, “Samsun’un üst ölçekli bir plana ihtiyacı var gibi görünüyor. Başkanımız bize çok misafirperver davrandı. Gençleri dinlemeniz ve onlarla birlikte oturmanız çok kıymetli. Çünkü onlar mezun olduklarında nasıl bir ortamda çalışacaklarını henüz bilmiyorlar, sizin gibi başkanlarla bir arada olmak ve planlama konusu tartışmak onlar için de çok verimli olacaktır. Bizi burada ağırladığınız için çok teşekkür ederiz” dedi.

HEM KENTİ HEM GELECEĞİNİZİ PLANLAYIN’
Akademisyenlerin bilimsel metotlarla Atakum’da çalışma yapmasından memnuniyet duyduğunu kaydeden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Komşuluk hukukuna önem veren bir kentli kimliğiyle sizinle birlikteyim. Bir kentin geleceğine ilişkin planlar yapılmasını ve bunun böyle bir kadroyla tartışılmasını önemsiyorum. Gençleri de bu sürece dahil etmek çok önemli. Sadece gençleri değil kentte yaşayanları da bu sürece ortak etmemiz gerekiyor. Sizler mezun olacaksınız. Hem şehirleri hem de ülkeyi ve kendi geleceğinizi planlayın. Karşınızdaki neye inanıyorsa inansın, ne düşünüyorsa düşünsün, kime oy veriyorsa versin, bunlarla ilgili olmayın; birbirinizle oturup konuşun. Aynı sınıfta yan yana oturuyorsunuz, kol kola girin birbirinizin düşüncelerini alın. Burada bizimle olduğunuz için teşekkür ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Fatma DİNÇ

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.