Dolar 32,4751
Euro 34,9428
Altın 2.437,44
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

‘ATALARININ DANSI’NI ÖĞRENİYORLAR!

Samsun Balkan Türkleri Derneği, ‘Atalarımın Dansı’ adı verilen projeyle, down sendromlu gençlerin de yer aldığı halk oyunları ekibi oluşturdu

‘ATALARININ DANSI’NI ÖĞRENİYORLAR!
REKLAM ALANI
23 Şubat 2022 17:42

Samsun Balkan Türkleri Derneği‘nin ‘Atalarımın Dansı Gençlik Projesi’ örnek oluyor. Bu kapsamda, aralarında down sendromlu gençlerin de yer aldığı halk oyunları ekibi çalışmalarını sürdürüyor.

‘+1’LİKTE DANS EDİYORUZ’ SLOGANI
Balkan Türkleri Derneği yaklaşık 10 yıldır Selanik Yöresi Halk Oyunları’na yönelik verdiği kursları bu yıl Atalarımın Dansı Projesi altında toplayarak, down sendromlu gençlerin de içerisinde yer aldığı bir Genç Balkan Halk Dansları Ekibi oluşturdu. Proje kapsamında ‘+1’likte Dans Ediyoruz’ sloganıyla sosyal faydaya katkı sağlamayı hedefleyen Balkan Türkleri Derneği, dezavantajlı gruplardan down sendromlu gençlere de eğitim vererek onların akranlarıyla kaynaşmasını sağlıyor.

‘ULUSLARARASI ALANDA TEMSİL EDECEK’
Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı İbrahim Özdemir, “Derneğimiz, öncelikle yöremiz oyunlarının milli eğitim müfredatına girmesini sağlayarak ülkemizin dört bir yanında kurs açılması imkânını sağlamış ve bu alanda yıllardır büyük emek vermiştir. Her yıl düzenlenen kurslarımız bu proje kapsamında yaş gruplarına göre daha geniş kapsamlı yürütülerek, down sendromlu gençlerimiz de aramıza katılmıştır. Amacımız önemli ölçüde mübadil nüfusu içeren ilimizde, Balkan Türklerine ait kültürel öğeleri yaşatan, bizleri ulusal ve uluslararası alanlarda temsil edebilecek profesyonel bir ekibin yetiştirilmesi ve daimi kılınmasıdır” dedi.

280 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ
Proje Koordinatörü Adem Tuğral ise, “150 çocuk, 120 yetişkin ve 10 down sendromlu kursiyere, unutulmaya yüz tutmuş yöre danslarını öğretmeye çalıştı. Bu gruplar içinden profesyonel olarak yetiştirilecek 50 kişiye ayrıca sahne için eğitimler veriliyor. Kısa zamanda sosyal medyada ve diğer internet hesaplarında eğitimlerle ilgili bilgilerimiz yer alacak” diye konuştu.

Öte yandan, Dernek Başkanı İbrahim Özdemir, 13 Mayıs 2022 tarihinde Samsun Büyükşehir Sanat Merkezi’nde Balkan Halk Dansları gösterisi ile projeyi tamamlayacaklarını da açıkladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.