Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

ATEŞ PAHASI!..

Samsun’da halk pazarlarında sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor.

ATEŞ PAHASI!..
REKLAM ALANI
22 Ocak 2021 16:39

56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasına saatler kala halk pazarları boş kaldı. Ağabali Caddesi üzerine kurulan halk pazarında vatandaşlar özellikle meyve fiyatlarının çok yüksek olduğundan yakındı. Fiyatlardan dolayı vatandaşlardan çok şikâyet aldıklarını belirten pazarcılar, tarladaki fiyatın pazara yüksek yansıdığını söyledi.

“Artık insanlar kilo ile değil tane tane almaya başladı”
Pazarda 5 TL altından ürün bulmanın çok zor olduğuna dikkat çeken pazarcı esnafı Yüksel Kınalı, “Pazarda yoğunluk yok. Fiyatlar yüksek olduğu için müşteriler şikâyet ediyor. Artık insanlar kilo ile değil tane tane almaya başladı. Biz de ürün satmakta zorlanıyoruz. Pazarda 5 TL altında ürün yok. Her şey 5 TL, 8 TL, 10 TL bu da müşterinin alım gücünü düşürüyor. Alıcı olmamasına rağmen fiyatlar yüksek. Fiyatlar makul olsa, müşteri pazara daha çok gelir” dedi.


Samsun’un en hareketli halk pazarı olan Modern Halk Pazarı’nda fiyatlar kilo bazında patlıcan 6 TL, biber 7 TL, patates 2 TL, soğan 2 TL, portakal 5 TL, elma 5 TL, ayva ve nar 8 TL, çilek 15 TL ve mandalina 6 TL’den alıcı buluyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.