Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

AYÇİÇEĞİNE 10.5 LİRA!

‘Ön Alım Fiyatı’ ve kampanyası hakkında açıklama yapan Genel Müdür Ünal Erarslan, “Birliğimiz ayçiçeği ön alım fiyatını 10,50 TL/Kg. olarak belirlemiştir” dedi

AYÇİÇEĞİNE   10.5 LİRA!
REKLAM ALANI
7 Eylül 2022 16:07

Genel merkezi Samsun’da bulunan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Erarslan, 2022 yılı yağlık ayçiçeği ön alım fiyatını 10,50 TL/Kg. olarak belirlediklerini açıkladı.

DÜNYA FİYATLARI VE DÖVİZ KURU
Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, şunları söyledi:

“2022 yılı ayçiçeği hasadı bölgemiz genelinde hızla devam etmekte olup, ‘Genel Rekolte’ miktarı, Ürünün verimi, dünya fiyatları, döviz kuru gibi birçok faktör bölgemiz için, ürün fiyatlarının şekillenmesinde belirleyici olmaktadır.

HEDEF, 40 BİN TON ÜRÜN ALIMI
Birliğimiz Yönetim Kurulu mevcut şartlar çerçevesinde üretici lehine azami gayret göstererek ayçiçeği ön alım fiyatını 10,50 TL/Kg. olarak belirlemiştir. Birlik olarak hedefimiz 45 bin ton ürün mübayaa etmektir.

PİYASA ŞARTLARINA GÖRE
FİYAT FARKI DA VERİLECEK
Piyasada özellikle yurtdışı fiyatlarının daha cazip olmasına bağlı olarak sanayicinin yurtdışı alımlarına yönelmesi, buna bağlı olarak fiyatların geri gelmeye başlaması sonucu ayçiçeği üreticisinin kooperatiflere olan talebini artırmış, Birliğin açıkladığı fiyat bir baz teşkil etmek üzere ön alım fiyatı olarak açıklanmış olup, değişen piyasa şartları çerçevesinde fiyat farkı verilmesi söz konusu olacaktır.

KARADENİZBİRLİK, ÜRETİCİNİN SİGORTASI
Diğer yandan Birliğimiz elindeki maddi imkanlar dahilinde hazırlanacak ödeme planı çerçevesinde ödemelere başlayacaktır. Piyasa şartları çerçevesinde, Birliğimiz üretici lehine piyasayı regüle etmekte ve açıkladığı fiyat ile üreticinin sigortası olmaktadır.”

DEVLET DESTEKLEME PRİMLERİ ARTIRILMALI
Türkiye’nin yağlı tohum ihtiyacının yaklaşık yarısının yurt dışından ithalat ile karşılanmakta olduğunu hatırlatan Ünal Eraarslan, şöyle devam etti:

“Ülke çapında en fazla döviz ödediğimiz kalemlerden biri yağlı tohumlar ve bunların yan ürünleri olmaktadır.
Türkiye yağlık ayçiçeği ve diğer yağlı tohumların üretimi için uygun toprak yapısına, ekim alanına ve iklime sahiptir. Ülkemizin mevcut yağlı tohum üretim potansiyeli istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde arttırılmalıdır. Bunun için devletçe ödenen destekleme primlerinin arttırılması ile teşvik edici uygulamaların devreye sokulması gerekmektedir.

ÜRETİCİMİZ VE TARIMIMIZ İÇİN HAYIRLI OLSUN
Yerli üretimin ve yerli üreticinin buluştuğu kooperatifler üst birliği olarak Birliğimiz, tüm kaynaklarını, yağlı tohum üreticilerinin mağdur olmaması ve üretimin devamı yönünde her zaman seferber etmiştir. Yeni ürün ön alım fiyatımızın üreticilerimiz ve Türk Tarımı için hayırlı olmasını dileriz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.