Dolar 32,5580
Euro 34,9582
Altın 2.440,16
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Ayvacık İlçesi’nde istenmeyen görüntüler İYİLİK DEĞiL REZİLLİK

Samsun’un Ayvacık İlçesi’nde bir okulda ihtiyaç sahibi çocuklar için gerçekleştirilen
‘Ayakkabı Yardımı’nın reklam edilmesi, büyük tepkiye yol açtı.

Ayvacık İlçesi’nde istenmeyen görüntüler İYİLİK DEĞiL REZİLLİK
REKLAM ALANI
15 Ekim 2020 20:10 | Son Güncellenme: 16 Ekim 2020 13:14

PAYLAŞIMLAR SİLİNDİ
Kaymakamlığın, ünlü bir ayakkabı firması tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderilen ayakkabıların dağıtımında çocukların yüzlerini sansürlemeden
paylaşım yapması tepkileri de beraberinde getirdi. 12 Ekim’de gerçekleştirilen yardımların fotoğraflarını resmi internet sitesinden ve facebook sitesinden yayınlayan Ayvacık Kaymakamlığı, tepkilerin artması üzerine ise paylaşımlarını kaldırdı.

GENELGE İLE YASAKLANMASINA RAĞMEN…
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017 yılında yayınladığı genelge ile öğrencilere ait fotoğraf ve videoların internet ortamında yayınlanmasını yasaklamış olmasına rağmen ilçe kaymakamı ve belediye başkanının, söz konusu firma yetkilisiyle birlikte öğrencilerle fotoğraf çektirerek internette yayınlamakta sakınca görmedi.
Yardım alan öğrencilerin kaymakamlığın internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında ifşa edilmesi ‘rencide edici’ bulunurken aileler de kendilerinden izinsiz çocuklarının fotoğraflarının paylaşılmasına tepki gösterdi.

KAYMAKAMLIK TEŞEKKÜR ETTİ
Ayvacık Kaymakamlığı’nın www.ayvacik.gov.tr internet sayfasında çocukların
fotoğrafları ile birlikte yayınlanan haber, tepkiler üzerine kaldırıldı. Haberde şu ifadelere yer verilmişti:
“…Ayakkabacılık AŞ’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında öğrencilerimize
ayakkabı hediyeleri teslim edildi. Kaymakamımız sayın Orhan AYAZ, İlçe Belediye Başkanı sayın Halil KALAYCI, … Ayakkabıcılık AŞ. Yönetim kurulu üyesi T.A., İl Milli Eğitim Şube Müdürü sayın Fatih AKKUŞ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Süleyman AK’ın katıldığı etkinlikte öğrencilerimize hediye ayakkabalıları ulaştırıldı. Kaymakamımız; eğitime verdikleri desteklerden ötürü … Ayakkabcılık A.Ş yönetim kurulu üyesi sayın T.A.’ya teşekkür ederek, öğrencilere başarılar dilediler.”

İŞTE BAKANLIK GENELGESİ
Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılında yayınladığı 12 sayılı genelge ile öğrencilere ait fotoğraf veya videoların internet ortamlarına paylaşılmasına yasak getirmişti. Bakanlık Müsteşarı Yusuf TEKİN imzası ile yayınlanan genelgede şu konulara dikkat çekilmişti; “…Yukarıda zikredilen mevzuat hükümleri doğrultusunda il, ilçe, okul ve kurum yöneticileri tarafından, okul veya kurumlarında görev
yapan tüm personel ile öğrenim gören öğrencilerin, kişilerle ilgili her türlü ses, yazı,
görüntü ve video kayıtlarının internette veya farklı dijital ya da basılı ortamda hukuka aykırı şekilde paylaşılmasının Anayasaya, uluslararası sözleşmelere ve 1739 sayılı Kanununa aykırı olduğu; bu fiillerin Türk Ceza Kanununda suç olarak düzenlenmiş olduğu hususunda bilgilendirilmesi sağlanacak ve bu durumların önüne geçilmesi için gerekli önlemler alınacaktır. Ayrıca, kişilerin psikolojik ve sosyal yönlerine olumsuz etki yapacak her türlü ses, görüntü ve video kayıtlarının genel ağ ortamlarına yüklediği ve paylaştığı tespit edilenler hakkında ilgili mevzuatı çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacak ve sonucundan Bakanlığa bilgi verilecektir.”

Haber / Musa GÜN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.