Dolar 32,5194
Euro 34,7897
Altın 2.423,01
BİST 9.728,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Ayvacık’ta mutlu son

Samsun’un Ayvacık Belediyesi’nde vasıflı işçiye yüzde 40, düz işçiye yüzde 30, sosyal haklara ise yüzde 100 zam ile 52 günlük ikramiye müjdesi

Ayvacık’ta mutlu son
REKLAM ALANI
17 Şubat 2021 19:28

Samsun’un Ayvacık Belediyesi’nin alt işvereni olan Ayvacık Tur. İmar İnş. Tic. Ltd. Şti. ile Hizmet-İş Sendikası arasında ‘Toplu İş Sözleşmesi’ görüşmeleri mutlu sonla bitti. imzalandı. Sözleşmeye göre vasıflı işçiye yüzde 40, düz işçiye yüzde 30, sosyal haklara ise yüzde 100 zam ile 52 günlük ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

SENDİKA: YÜZÜMÜZ GÜLDÜ
İmza töreninde konuşan Hizmet-İş Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, toplu iş sözleşmesi ile hedefledikleri rakama ulaştıklarını kaydederek, “İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile üye arkadaşlarımızın ücretleri, sosyal hakları, çalışma koşulları ve ekonomik dengeleri gibi daha birçok konuda karşılıklı uzlaşı içerisinde görüşmeler sağladık, karşılıklı hoşgörü çerçevesinde geçirdiğimiz sözleşme görüşmelerinde mutlu bir neticeye ulaştık. Üyelerimizin yüzünü güldüren bu toplu iş sözleşmesi ile beraber belediye işçisi olan arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

BAŞKANDAN İŞÇİYE ÖVGÜ
Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı da, “Hizmet-İş Sendikası ile yaptığımız sözleşmeyi bugün imza altına aldık. Pandemi süreci başladığından beri ekiplerimiz ile birlikte halkımızın geleceği için gece-gündüz demeden sahadayız. İşte bugün sahada ve kurumumuzda ter döken emekçilerimiz için bir aradayız. Onların ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirmek için sendika yetkilileriyle birlikte uzun mesailer harcadık. İşçinin hakkını teslim etme noktasında tüm imkânlarımızı sonuna kadar zorladık. İşçi kardeşlerimizin yüzlerinin gülmesini sağladığımıza inanıyorum. İmzaladığımız bu sözleşme tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.