Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Bafra Belediyesi hızır gibi yetişti

Bafra Belediyesi ve Belediye Başkanı Zihni Şahin’in Sosyal Belediyecilik alanında ki çalışmaları takdir toplamaya devam ediyor. Bu alanda ‘Hızır gibi yetişti’ denilecek bazı yeni çalışmalarda yapılan açıklama ile paylaşıldı

Bafra Belediyesi hızır gibi yetişti
REKLAM ALANI
7 Aralık 2017 15:39

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in talimatları ile Bafra’nın 4’ü merkezde ve 12’si yeni mahallelerinde olmak üzere toplam 16 mahallesinde evi yanan ve imkânsızlıklar nedeniyle bakım ve tamirata ihtiyaç duyulan, fakat ailelerin yapamadıkları toplam 12 ailenin evi tamamen yapıldı.  Ayrıca 4 cami lojmanının, 1 okul, 1 sağlık ocağı ve 1 gasilhanenin bakım ve onarımları gerçekleştirildi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, konu hakkında şunları söyledi: “Belediyelerin önemli görevleri arasında toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkı yapmak ve destek vermekte bulunmaktadır. Biz bu anlamda sosyal belediyeciliğe büyük önem verdik. Fakat bunu göz önünde yapmadık. Ailelerimizi rencide etmedik. Zaman zaman bilgi olarak kamuoyu ile paylaştık. Bu şekilde sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın yaygınlaşmasına katkı yapmak arzusu içinde olduk. Gerçekten çok ciddi olarak mağdur ve yardıma ihtiyaç olan ailelerimiz var. Ben bu ailelerimizi zaman zaman ziyaret ediyorum. Bu ailelerimiz arasında evi yanan insanlarımız oldu. Çocuklarıyla beraber oturulması mümkün olmayan önemli bakım ve tadilata ihtiyaç duyulan evleri gördük. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımız da bizleri bilgilendirdi. Tadilata ihtiyacı olan okul, cami, sağlık ocağı ve lojmanlar vardı. Bu konularda duyarlı davrandık. Yardımcı olduk. Ama ailelerimizi kamuoyu ile paylaşmadık. Hemşerilerime bilgi olarak vermek istedim. Bu kapsamda 18 adet yapıyı, ya yeniden yaptık ya da büyük tadilatlar yaparak kullanılır hale getirdik.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, sosyal belediyecilik alanında yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler vererek açıklamalarını şöyle tamamladı: “Ayrıca zor durumda olan ailelerimize kuru gıda yardımı yapıyoruz. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak ve yemeğini yapmak için fiziki şartlara sahip olmayan 300 ailemize her gün aşevimizden yemek yardımı yapıyoruz. Yemekleri kendi aracımız ile ailelerimizin evlerine teslim ediyoruz. Her Ramazan ayında ve her gün aşevimizden 5.000 kişilik iftar ve sahur yemeğini ihtiyaç sahibi mağdur ailelerimize verdik. Öğrenci evlatlarımıza üniforma ve kırtasiye yardımlarını düzenli olarak her eğitim yılında yaptık. Asker ailelerimize yardımlarımız oluyor. Elbise yardımları, kömür ve eşya yardımları yaptık.  Bu konularda ilgili bir müdürlüğümüz var ve çok duyarlı bir şekilde çalışıyor. Bizim için esas olan insanlarımıza bir nebze olsun yardımcı olmak. Acılarını paylaşmak. Dertleri ile dertlenmektir. Biz öncelikle bunu yaptık. Fakat en azından yapılanlar ile sosyal belediyecilik anlayışımızın ve yardımların muhteviyatının bilinmesini arzu ederek halkımızla paylaşıyorum.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.