Dolar 32,5324
Euro 34,8843
Altın 2.439,59
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Bafra GİAD’dan “istihdama katkı”

Bafra Genç İşadamları Derneği Eylül Ayı İstişare Toplantısı Bafra Öğretmen evinde Bafra İşkur Müdürü Yakup Ergenlik ve Bafra SGK Müdürü Murat Çakıcı’nın katılımı ile gerçekleşti

Bafra GİAD’dan  “istihdama katkı”
REKLAM ALANI
26 Eylül 2017 17:12

‘HEDEFLERİMİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ’

Eylül Ayı İstişare toplantısında açılış konuşmasını yapan Bafra Giad Yönetim Kurulu Başkanı Alper Güngör “2011 yılında büyük bir özveri ile kurulan derneğimiz 6 sene gibi kısa bir sürede isminden her platformda söz ettiren yaptığı faaliyetlerle ses getiren kapsamlı bir Sivil toplum kuruluşu olmuştur. Bu anlamda Eski başkanımız Yavuz Selim Muratoğlu ve yönetim kuruluna teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Emekleri tartışılmaz. 2017 yılının Mart ayında aldığımız bayrağı yeni yönetim olarak daha yukarıya taşımayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Baframız da kurumlarımızla ve bölgemize Katma Değer yaratan bir çok özel firmalar ile görüşmeler yaptık. Yani Bafra’ya bir değer kazandırabilmek için kendi işimizden gücümüzden zaman ayırarak ve de Gençlik sorumluluğunu unutmayarak özenle bölgemizin refahı için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki STK ların yasal bir yaptırım gücü olmadığından yapacağımız projeler bazen zaman alıyor bazen de sadece düşünce olarak kalıyor. Ancak bir şekilde bu gönüllülük esasına dayalı çatı altında herkes omuz omuza yürüyor ve de hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.
Ülkemizin genel sorunlardan bir tanesi işsizliktir. TUİK verilerine göre 2015 de işsizlik oranı %10.3 iken 2016 da ise %10.9 dur. 2017 nin 6. ayında ise rakam %10.2 ye gerilemiştir. Buna bağlı olarak kayıt dışı istihdamda peşinden gelen sorunlar içerisindedir. Devletimiz bu konuda yasalarında bir çok geliştirme ve ilgili kurumlarında da bir çok iyileştirme yaparak işsizlik ve kayıt dışı istihdamla ilgili önlemler almaya her sene ortaya çıkan işsizlik oranlarını ve kayıt dışı istihdam rakamlarını azaltmaya çalışmaktadır.

65 ÜYE İLE YAKLAŞIK 1800 KİŞİLİK İSTİHDAM

Bu konuda Bafra GİAD olarak 2015 yılında Samsun İş-Kur Bölge Müdürlüğü istatistikçi ve istihdam uzmanı Rıdvan Yıldız ile yaptığımız istişare toplantımızda Bafra’da yeni başlatılan işbaşı eğitimi programı ile en fazla istihdamı derneğimiz sağlamış ve ilerleyen zamanlarda da katlanarak devam etmiştir. Geçen 2 yıl içerisinde hem üye sayımızdaki artış hem de üyelerimizin personel sayılarındaki artış istihdama ne derece önem verdiğimizin bir göstergesidir. Ortalama 65 üye ile yaklaşık 1800 kişi istihdam etmekteyiz. Ortalama olarak aylık Bafra’ya sağladığımız ekonomik katkı minimum 1800kişi x1400asgariden =2.520.000,00 TL dir. İsteriz ki bu sayı 2 katına çıksın ve bölgemize ekonomik anlamda daha fazla katkı sağlansın.

 

Bu bağlamda bölgesine sevdalı ve kendi içinde bir çıkar gütmeden sadece bölgesi için güzel şeyler yapmak için çırpınan biz Genç İş Adamlarının ekonomimizi daha fazla nasıl canlandırabilir, bölgeye nasıl daha iyi nefes aldırabiliriz konularında paydaş kurumlar ile ilişkilerimizi sıkı tutup oluşturacağımız projeler ile hem istihdama daha fazla katkı sağlamak hem de bölgemizin ekonomisi çanlı tutmak açısından neler yapabileceğimizi ortaya koymamız gerekmektedir.
Bu gerekçe ile bu akşam derneğimiz üyeleri ile İŞKUR arasında yapacağımız “İSTİHDAMA KATKI” projesinin Ön Protokolü ile belli sayıda bir Personel istihdamı sağlanacak , nitelikli eleman yetiştirmede çeşitli kursların üyelerimiz nezninde açılması sağlanacak ve de Bafra’mızın ekonomisine bir katkı sağlayacağız.
Sayın misafirlerimize davetimizi kabul edip geldiğiniz ve bize gösterdiğiniz önem için teşekkür ediyorum.”dedi
Konuşmaların ardından Bafra Genç iş adamları derneği ile işkur arasında “İSTİHDAMA KATKI PROJESİ” ile bölge istihdamına ve ekonomisine destek sağlamak için ön protokol imzalandı. Haber merkezi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.