Dolar 32,5651
Euro 34,8803
Altın 2.437,85
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

BAFRA İÇİN BOŞA VERİLEN VAATLER

CHP Bafra ilçe Başkanı Vahit Perçin, Bafra Belediyesi’ne ve Samsun Büyükşehir Belediyesine yıllardır yapılacağı vaat edilen Bafra Otogar Projesini ve Hal’ini hatırlatarak, “Bu projeleri bitirmek kimin sorumluluğuna düşüyor, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne mi yoksa Bafra Belediyesine mi?” diye sordu?

BAFRA İÇİN BOŞA VERİLEN VAATLER
REKLAM ALANI
4 Haziran 2020 23:55 | Son Güncellenme: 4 Haziran 2020 19:46

Bafra’ya vaat edilen hizmetler neden yapılmıyor
CHP Bafra ilçe Başkanı Vahit Perçin, açıklamalarda bulunarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni ve Bafra Belediyesi’ni sert bir şekilde eleştirdi. Yıllardır süren ancak sonunun bir türlü getirilemediği Bafra Otogar Projesini ve yeni yerine taşınacak Bafra Hali’ni unutmadıklarını ve takipçisi olduklarını söyleyen Perçin, bu durumun büyük bir sorumsuzluk olduğunu vurguladı.
Sözlerine devam eden Perçin, “26 Haziran 2018’de ihale edilerek yapımına başlanan daha sonra 2 kere ertelenen Bafra Otogar Projesini önceki dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin müjde olarak vermişti ancak yapılan tüm masrafa rağmen bitirilmediği gibi inşaatı başlanan otogarın yeri değiştirildi. Aynı partinin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Demir’i var olanları yıkmakla uğraşmak yerine yarım kalanları tamamlamaya davet ediyoruz.” diye konuştu.
Durdurulan Bafra Otogar Projesi ile ilgili Bafra halkı da tepki göstermişti. Vatandaş konuyla ilgili, “Bafra Otogarını eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlarımız Yusuf Ziya Yılmaz ve Zihni Şahin, Çetinkaya’ya yapılacağını söyleyip hatta yerini tespit ettiler. İnşaatı başladı, bir sürü de masraf edildi. ‘İnşaat seçimden sonra devam edecek’ dediler, seçimden sonra inşaatın durdurulmasına karar vermişler. Otogar yapılacak diye yerlerimizi istimlak ettiler. Otogar yapacağız diye yüzde 47’den istimlak ödemeden aldılar, kaya taşı doldurdular. ‘Şu an otogarı yapmıyoruz’ diyorlar. Yapmayacaklarsa bizim yerlerimizi geri versinler.” diye konuşmuştu.
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra’da son derece modern bir hal için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte proje çalışmalarına başladıklarını söylemişti diyen Perçin, “Hani nerede proje. Yoğunlukla bu proje üzerinde çalıştıklarını ve Bafra’nın çok önemli bir ova olduğunu da söylemişti Başkan Kılıç. Bu denli titizlikle ve yoğunlukla yürütülen bu proje nerede?” diye sordu.
Bafra’ya yapılacak olan Hal’in yeri de birçok tartışma konusu olmuştu. Yeni Meyve ve Sebze Hali’nin köy merasına yapılacağını öğrenen Türbe Mahallesi sakinleri tepki göstererek durumu Samsun Büyükşehir Belediyesine ardından da Bafra Belediye Başkan’ı Hamit Kılıç’a taşımışlardı. Ancak hala bir çözüm getirilemedi.
Perçin, “Vatandaşta bizde şaşkınız hangi belediyeye gitsek Büyükşehir Bafra’ya, Bafra Belediyesi ise büyükşehir belediyesine yönlendiriyor. Buradan soruyoruz bu projelerin sorumluluğu kimde? Bu projeleri bitirmek kimin sorumluluğuna düşüyor, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne mi yoksa Bafra Belediyesine mi? Başkanlarımıza zamanın çok hızlı geçtiğini söylemek ve gerçekleşmeyen her projenin sandıkta hatırlanacağını hatırlatmak isterim. Her başlangıcın birde sonu vardır.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.