Dolar 32,5947
Euro 34,7865
Altın 2.497,31
BİST 9.461,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

BAFRA İÇİN ÖNEMLİ ÇAĞRI:

Bafra’da tarım alanları değerlendirme toplantısına katılan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, birçok sebze ve meyvede Türkiye’de ilk sıralarda yer alan Bafra’da ‘ürün borsası’ olmasının şart olduğunu söyledi

BAFRA İÇİN   ÖNEMLİ ÇAĞRI:
REKLAM ALANI
28 Mart 2022 20:22

Samsun Bafra Ziraat Odası tarafından tarım alanlarında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili düzenlenen değerlendirme toplantısı Vali Zülkif Dağlı‘nın katılımlarıyla gerçekleşti. Bafra Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Biz baktığımızda Bafra olarak şanslıyız, gerçekten bereketli topraklar üzerinde bulunuyoruz. Sulama ile ilgili fazla su sorunu olmadığı kıymetli bir deltanın üzerindeyiz” dedi.

‘BAFRA HALİ, MUTLAKA OLACAKTIR’
Suyun önemine de değinen Vali Zülkif Dağlı, “Suyla ilgili bir sorunumuz olmasa da su artık çok stratejik bir madde haline geldi. Enerji diyoruz, su da bir enerji baktığımızda. Su olmazsa olmaz. Suyun önemi iklim değişikliği ile artık daha fazla anlıyoruz. Sulamada kapalı sistemi planlamamız lazım. Türkiye Mahsulleri Ofisinin pandemi döneminde ne kadar önemli hale geldiğini görüyoruz. Bafra’da hal öyle veya böyle mutlaka olacaktır. İlçedeki tüm donatılarıyla, oteli sosyal donatıları geniş mekanları, giriş yerleri ile Bafra’da hal olmazsa olamazıdır. Ticaret borsamızın önemli bir yatırımı var. Burada ki ürün borsası konusu bundan sonra burada olacak. Bu Bafra’ya da yakışır. Pek çok sebzede Türkiye’de birinciliği, ikincili olan üretim yoğunluğu olarak bu ilçemizde ürün borsası olması şarttır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin en verimli ocaklarından birine sahip olduklarına dikkat çeken Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise şunları söyledi:

“Bafra Ovası ile Türkiye’nin Çukurova’sı diyebileceğimiz nitelikte bir ovaya sahibiz. Genellikle sulu tarımın yapıldığı ovamızda birinci ürünümüz çeltik ön plana çıksa da 140 bin dekarlık alanda yine bu alana eşdeğer bir kayba üretimimiz var. Diğer yandan kırmızı kelem olarak tabir ettiğimiz kırmızı lahanada da Türkiye birincisiyiz. Türkiye’de ki lahana alanlarının yüzde 50’si Bafra’da bulunmakta. Sebze üretiminde genellikle damlama sistemine geçilmiş durumda çiftçilerimiz ürünlerine yazlık ve kışlık olarak verimli bir şekilde devam etmekteler.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.