Dolar 32,4724
Euro 34,8410
Altın 2.423,72
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Bafra İHH’dan Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım Tırı

Bafra İHH’dan Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım Tırı
REKLAM ALANI
19 Aralık 2015 19:23

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Bafra Şubesi, Suriye’de bulunan Bayır Bucak Türkmenlerine un ve kuru gıda yardımında bulundu.

 

Bafra Belediye Başkanlığı, Bafra Ziraat Odası Başkanlığı, Memur-Sen Konfederasyonu Bafra Temsilciliği ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla, Bayır Bucak Türkmenlerine bir tır dolusu 23 ton un ve 3 ton pirinç yapılan dualarla gönderildi.

 

Bafra Belediye Başkanlığı, Bafra Ziraat Odası Başkanlığı ve Memur-Sen Konfederasyonu Bafra Temsilciliğinin katkılarıyla gönderilen yardım tırının hayırlı olmasını dileyen, Bafra Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, “Bildiğiniz gibi Suriye’de Bayır Bucak Türkmen kardeşlerimize büyük bir zulüm yapılıyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfımızın Bafra’mızdan toplanan bu yardımları bizlerden talep etmeleri üzerine, Bafra Belediyemiz ve Bafra Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte, Bafra Belediye Başkanımızın öncülüğünde İlçemizde bir yardım seferberliği başlattık. Duyarlı vatandaşlarımız pirinç ve unu bugün İlçemizden Bayır Bucak Türklerine teslim edilmek üzere uğurladık” dedi.

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri Bafra Şube Başkanı İlyas Altuntaş ise, “Dünyada İslam coğrafyasında zulüm her yerde devam ediyor. Sağolsun Türk Halkının merhameti, hayırseverliği Dünyanın en ücra köşesindeki Müslümanlara ve mazlum insanlara yetişiyor. Türk halkına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından, toplanan un ve pirinç çuvalları dualar eşliğinde tıra yüklenerek, Suriye Bayır Bucak Türkmenlerine gönderildi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.