Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

BAFRA KAYMAKAMLIĞI TEPKİSİ!

Samsun’da BES yönetimi yeni Bafra Kaymakamlığı hizmet binasının faaliyete geçmesine bir çok eksik yönüyle çalışan yaklaşık 300 kişiyi mağdur ettiğini öne sürdü

BAFRA KAYMAKAMLIĞI  TEPKİSİ!
REKLAM ALANI
29 Kasım 2023 18:40

Samsun’da Büro Emekçileri Sendikası(BES), 1 Haziran’dan bu yana Fatih Mahallesi Millet Caddesi’ne taşınan kaymakamlık hizmet binasında eksiklikleri dile getirerek burada çalışan 300’e yakın kamu çalışanının mağdur edildiğini öne sürdü.

‘SÜREKLİ MOBİNG’ İDDİASI
Konuyla ilgili sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen BES Başkanı Yılmaz Tuluk, kısaca şu açıklamayı yaptı:

“İçerisinde İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü ve diğer kurumlar ile birlikte 300’e yakın kamu emekçisinin Bafra halkına hizmet verdiği Bafra kaymakamlığı’nda çalışanlar, yeni yapılan binada karınlarını doyuramaz, işlerini yapamaz durumda olup, sürekli mobinge maruz kalmaktadırlar.

Büro Emekçileri Sendikası

YEMEKHANE, BANKAMATİK, KANTİN YOK
Yeni yapılan binaya taşınmadan önce yemekhane eksikliğini gördük, kaymakamlığa yazı yazarak ziyaretlerde bulunduk, bugüne kadar sorun çözülmedi. Sabah çift araç ile gelen vatandaş ve kamu emekçileri mesai başladıktan sonra, ihtiyaç olduğu zaman para çekecek bankamatik bulamaz, öğlen dinlenme vaktinde yemekhanesi olmadığı için başka yerlere, yönlendirilir, yemek saati molası yollarda geçmekte olup, kantin yoktur. Öğlen oturacak bir bank gölgelik ya da çardağı yoktur, mesai bittiğinde evine giderken yağmurlu havalarda bekleyeceği otobüs veya minibüs durağı yoktur, biraz yürümek istese aydınlatma lambaları yoktur.

AYDINLATMA VE YOLCU DURAĞI
Bir kaymakamlık binası yapılıyor ve ne yazık ki yemekhanesi unutuluyor. Bu günlerde havalar erken kararırken özellikle kadın arkadaşlar aydınlatmalar olmadığı ve minibüs ile otobüs durağı olmadığı için endişe yaşamaktadırlar.
Bankamatik sadece oradaki çalışan kamu emekçileri için ihtiyaç değildir, herkes için çok büyük ihtiyaçtır.

Acilen bankamatik sorunu çözülsün. Öğlen arasında herkesin özelikle engelli vatandaşların ve çalışanların dinlenip oturabileceği banklar konulsun, gölgelikler çardaklar yapılsın.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.