Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

‘BAFRA OSB’LERLE BÜYÜYOR!’

Samsun’da Bafra TSO Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, mevcut organize sanayi bölgesinin(OSB) yanısıra Sera OSB ile Su Ürünleri OSB’nin Bafra ve bölgesine büyük bir ekonomik ivme kazandıracağını söyledi

‘BAFRA   OSB’LERLE  BÜYÜYOR!’
REKLAM ALANI
9 Ocak 2024 17:12

Samsun’un Bafra İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kocabaş, Oda olarak yaptıkları çalışmaları anlattı, gelecek planlamasıyla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi. Kocabaş özellikle ilçede kurulan OSB’lerin önemli bir ekonomik kalkınmaya öncülük edeceğini söyledi.

Serdal Sefa Kocabaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Bafra TSO’da düzenlenen kahvaltı programında bir basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin gününü kutlayarak sözlerine başlayan Kocabaş, Oda yönetimi olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında detaylı bir sunumda bulundu. Kocabaş ayrıca gelecek ile ilgili yatırımlara dair bilgilendirmeler yaptı.

TSO Başkanı Kocabaş, 'Basın' ile buluştu

BAFRA OSB VE SERA OSB
İlçenin ekonomik potansiyelini harekete geçirmek için OSB’lerin önemli rol oynayacağına vurgu yapan Bafra TSO Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, özetle şunları söyledi:

“Bafra OSB’de yaşanan ve uzun süredir çözüm bekleyen içme suyu ihtiyacını çözüme kavuşturarak içilebilir temiz suyu getirdik. Yine Bafra OSB’de internet ve telefon altyapısı ile yol problemini ve elektrik sorunları da gerekli mercilerle görüşerek çözdük ve OSB’yi daha çok cazip hale getirdik. Gerekli görüşmeleri ve çalışmaları yaparak Bafra Sera OSB’yi de hayata geçirmeye çalışıyoruz. Şu an arsa tahsisine başlamış bulunmaktayız. Zaten sizlere de zaman zaman Sera OSB hakkında basın açıklaması iletmekteyiz.

TSO Başkanı Kocabaş, 'Basın' ile buluştu

YAKAKENT’E SU ÜRÜNLERİ OSB
Balık unu, balık yemi ve balık yağı fabrikası alınan tüm tedbirlere rağmen büyük ölçüde koku yaydığı bir gerçektir. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yönetim kurulumuz ile birlikte bu konu bizim ilk önceliğimiz bu konu olmuştur. Bu konuda yaptığımız çalışmalar ve peşpeşe toplantılarımız sonucunda Yakakent İlçesi’nde bir Su Ürünleri OSB kurulmasının gerekli ve doğru olduğu kanaatine vardık. Etüt çalışmalarımız sonrası yeri belirledik. Şu andaki bütün balık fabrikalarının yerinin en az 20 katı büyüklüğünde, 21 hektar alan ayarladık. Projemizi Samsun eski Valisi Sayın Zülkif Dağlı’ya sunmuştuk. Ve bu sunumun ardından konunun takipçisi olduk.

BAFRA OSB YÜZDE 14 HİSSE ORTAĞI
Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, 19 Nisan 2023’te, su ürünleri potansiyelinin değerlendirilmesi ve günün gereklerine uygun su ürünleri üretimi yapılabilmesi amacıyla Yakakent İlçesi sınırları içerisinde Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ) Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması kararı aldı. Bafra TSO Yönetim Kurulu 26 Nisan 2023’te toplanarak, müteşebbis heyetine kurucu üye olarak katılma, yüzde 14 hisse ile ortak olma, 2 üye ile temsil edilme kararı almıştır. Kurulması planlanan Yakakent TDİ Su Ürünleri OSB müteşebbis heyetinde, Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve Yakakent Belediyesi yetkili organları görev alacaktır.

BAFRA VE YAKAKENT’E KATMA DEĞER
Ayrıca fabrika sahipleri, Yakakent TDİ Su Ürünleri OSB kurulduğunda hemen taşınacaklarının garantisini verdi. Bakanlığa bu yönde bir görüş bildirdiler. Su Ürünleri OSB kurulduğu gibi Bafra’daki firma taşınacak ve Bafra ile Yakakent hem kötü kokudan kurtulacak hem de her 2 ilçenin ekonomisine ciddi katma değer sağlanacaktır.”

‘VARGÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ’
Oda olarak ilçeyi ve bölgeyi tanıtıcı yurt içi fuar ve etkinliklere katılım sağladıklarını, yurt dışı fuar organizasyonlarında da yer alacaklarını belirten Kocabaş, “Bafra TSO olarak tüm kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, üyelerimizle kısacası tüm paydaşlarımız ile ortak bir paydada buluşarak şehrimiz ve bölgemize katkılar sağlayacak projeler için var gücümüz ile çalışamaya devam edeceğiz” dedi.

TSO Başkanı Kocabaş, 'Basın' ile buluştu

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.