Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Bafra Ovasına Can Suyu

Samsun’un Bafra İlçesinde Kızılırmak nehri üzerinde kurulan, Derbent Hidroelektrik ve Sulama Barajının kapakları açılarak Bafra ovasına can suyu verildi.

Bafra Ovasına Can Suyu
REKLAM ALANI
7 Mayıs 2020 15:28

Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında baraj kapaklarının açılmasıyla birlikte 2020 yılı sulama sezonu başlatılmış oldu.
Bafra Altınkaya Sağ Sahil Sulama Birliği İşletme Müdürü Serkan Temizel ve Bafra Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği İşletme Müdürü Bekir Kaya, kanallara suyun salınacağını bir hafta önceden çeşitli iletişim araçları, ilan ve duyuru yoluyla  can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları konusunda vatandaşların uyarıldığını belirterek, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2020 yılı sulama sezonunda da müstahsillerle uyum içerisinde çalışacaklarını, sahadaki sulama görevli arkadaşlarla karşılıklı anlayış ve birliktelikle sorunsuz bir sezonun geçirileceğine dikkat çekerlerken, Çok su çok ürün anlamına gelmediğini, suyu israf etmemek için ihtiyacı kadarını kullanılmasını da sözlerine eklediler.
Bafra Ovasında 2020 yılı sulama sezonunda Altınkaya sağ sahil Sulama Birliği 115 bin 500 Dönüm, Kızılırmak sol sahil sulama birliği 100 bin dönüm Bafra Ovasında toplam 215 bin 550 dönüm arazide sulu tarım yapılacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.