Dolar 32,5561
Euro 34,9867
Altın 2.425,66
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Bafra T Tipi Kapalı Cezaevinde Gıda skandalı!

Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde mahkûmlara çıkan yemeklerin sağlıksız ve bozuk bir şekilde çıkması mahkûmları isyan ettirdi

Bafra T Tipi Kapalı Cezaevinde  Gıda skandalı!
REKLAM ALANI
8 Ağustos 2017 17:37

Cezaevi yönetimine defalarca şikayet etmelerine rağmen her seferinde red cevabı ile karşı karşıya kalan mahkumlar, olayı Adalet Bakanlığına kadar taşıyacaklarını insan onuruna yakışmayan ve sağlığı tehdit eden ürünlerin mahkumlara verilmesinin Avrupa İnsan Hakları kriterlerine uygun olmadığını söylediler.

‘ŞİKÂYETLER SONUÇSUZ’

55 Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Musa Gün Bafra T Tipi Cezaevinde gıda ihalesini alan firmanın hiçbir şekilde kriterlere uymadığı, insan sağlığını tehdit eden besinlerin mahkûmların önüne koyulduğunu belirterek; “Mahkûmlar bu ülkenin 2.sınıf vatandaşı değildir. Herkes burada cezasını çekip sosyal hayata döneceği günü bekleyerek bir yaşam sürüyor. En sağlıksız hatta bozuk besinler mahkûmların önüne koyularak adeta hayvan muamelesi görülüyor. Bu ayıp kimin? Burada yatan insanlar kimsenin cezasını değil kendi cezasını çekiyor. Bu konuda her türlü şikayetimizi yaptık ancak gerek yönetimden gerekse yetkili mercilerden hiçbir sonuç alamadık.” Dedi.

Gıda ihalesini alan firmanın “ Nasıl olsa bunlar mahkûm ver gitsin mantığıyla hareket ettiğini, insan sağlığını hiçe saydığını dile getiren Gün; “Yemek konusunda şikayetlerimizi her seferinde yönetime dile getirmemize rağmen sonuç alamadık. Adalet Bakanlığına kadar gerekli dilekçelerimizi yazıp bu konunun takipçisi olacağız. Kimse bizi 2.sınıf vatandaş göremez. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı da cezaevinde yatmış ve ülkemizin Cumhurbaşkanı konumunda olan bir şahsiyettir. Bu durum bir an önce çözülüp yemeklerimiz insan sağlığına yakışır şekilde çıkmalıdır.” diye konuştu.

Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunun 72. Maddesinde belirtildiği üzere;

Hükümlünün beslenmesi

MADDE 72.

“Hükümlüye Adalet ve Sağlık bakanlıklarınca bir­likte belirlenecek kalori esasına göre, sağlıklı ve güçlü kalması için nitelik ve nice­lik olarak besleyici, sağlık koşullarına uygun, ma­kul çeşitlilikte, yaş, sağlık, çalıştığı işin özelliği, dinî ve kültürel gerekleri göz önünde tutularak besin verilir ve içme suyu sağlanır”.
Kanuna istinaden;

“Bir tutukluya sağlıksız besinler verilmesi hem ilgili mevzuata aykırı, hem de evrensel insan haklarına göre bir hak ihlalidir.”

 

Söz konusu iddialara yönelik hak ihlallerinin giderilmesi konusunda Bafra T tipi kapalı Cezaevinin yetkililerinden yapılacak olan açıklama ile kamuoyunun aydınlatılması beklenmektedir.

Haber: Musa GÜN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Mehmet Oğuz ÜNLÜ dedi ki:

    Yalanın ağ babası.Hem de katmerli yalan.Yalanın ötesinde iftira.Vardiya mutfak nöbetçi infaz koruma memuru olarak haberi yapanı şiddetle kınıyorum.Kuruma atılmış büyük çamur.Yemeklerin nasıl kaliteli olduğunu bizzat içinde yaşayarak biliyorum.