Dolar 32,5777
Euro 34,9750
Altın 2.429,40
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Bafra’da Bomba Paniği Açıklaması

Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, canlı bomba iddialarına açıklama yaptı.

Bafra’da Bomba Paniği Açıklaması
REKLAM ALANI
20 Mart 2016 22:48

Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit,Sosyal medya da gündeme getirilen ve şehirde panik havası yaşanmasına neden olan iddialarla ilgili açıklama yapan Bafra İlçe Emniyet Müdürü  Mustafa Yiğit, canlı bomba yakalandığı yada Bafra’da otogarında bombalı saldırı olacağı yönünde ki bilgilerin gerçek olmadığını söyledi.

 

YALAN YANLIŞ BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN
Bafra İlçe  Emniyet Müdürü Yiğit, Bafra Yenigün gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Musa Gün ile yaptığı telefon görüşmesinde özellikle sosyal medyada Bafra’da bombalı saldırı olacağı yönünde yapılan paylaşımlara da tepki göstererek, “Bu tür paylaşımlar halkı endişeye, paniğe ve kaosa sürükler. Doğrulu kesin olmayan bilgilerin hele de böylesi hassas bir konuda gerçek dışı bilgilerin yayılması, sosyal medyada gündeme getirilmesi doğru bir davranış değildir. Terör örgütlerinin de zaten istediği toplumda endişe ve panik yaratmaktır. Gerçek olmayan bu tür bilgilerin sosyal medya da yayınlanması da bu amaca hizmet etmektedir.  Vatandaşlarımız doğruluğu kesin olmayan, gerçek dışı olan, toplumda endişe ve paniğe neden olacak bu tür bilgileri yayınlamamalılar. Emniyet Müdürlüğümüz özellikle bu tür paylaşımları takip etmektedir. ” dedi.

PAYLAŞIMLAR YALANDAN İBARET

Bafra İlçe  Emniyet Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde alınan güvenlikle ilgili her türlü tedbiri aldığını da belirten Yiğit, “Resmi kurumlarca teyit edilmeyen hiç bir bilgiye itibar edilmesin. Bafra’da canlı bomba olduğu, bombalı saldırı olacağı yönünde ki bilgiler gerçek değildir. Biz Emniyet Müdürlüğü olarak Türkiye genelinde alınan genel tedbirler kapsamında Samsun genelinde gerekli önlem ve tedbirler alındı. Ancak özellikle sosyal medyada yayınlanan ve vatandaşlarımızı paniğe yönelten bombalı saldırı ve benzeri iddialar huzura zarar vermektedir. Resmi kurumlarca teyit edilmeyen, yalan yanlış bilgileri sosyal medyada yayınlayanlarla ilgili gerekli işlemlerde ayrıca yapılacaktır “dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.