Dolar 32,3595
Euro 34,7818
Altın 2.398,99
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Bafra’da Evinde Ölü Bulundu

Samsun’un Bafra ilçesinin Fatih Mahallesinde 5 gün önce evinde ölü bulunan Cemalettin Kocabaş’da Menenjit bakterisi bulundu

Bafra’da Evinde Ölü Bulundu
REKLAM ALANI
10 Eylül 2018 18:32

Bafra’da evinde ölü bulunan Cemalettin Kocabaş’a  yapılan otopsi sonucu menenjit teşhisi konuldu. Teşhisin ardından Cemalettin Kocabaş ile temasa geçenlere antibiyotik tedavisi uygulanıyor.

EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

İstanbul’dan 20 gün önce Bafra’ya gelen Cemallettin Kocabaş Fatih Mahallesi‘nde bulunan bir apartmanda oturuyordu.
Uzun süredir Cemallettin Kocabaş’dan haber alamayan komşuları durumu polis ekiplerine bildirdi. Ekipler çilingir yardımıyla Cemallettin Kocabaş’ın yaşadığı eve girince şahsın cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yeri inceleme ekipleri evde çalışma yaparken, şahsın cenazesi daha sonra adli tıp morguna kaldırıldı.

POLİSLER TEDAVİ ALTINA ALINDI

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde yapılan otopsi sonucu evinde ölü bulunan Cemallettin Kocabaş’ın Menenjit Bakterisi taşıdığı tespit etildi.

Menenjit Bakterisi taşıdığı tespit edilen Cemalettin Kocabaş’ın ölü bulunduğu gece evinde görev yapan tüm polisler tedavi altına alındı.

Menenjit açısından profilaktik amaçlı risk taşıyan herkese 2 saat içerisinde koruma amaçlı tedavi işlemi uygulanmıştır.

Korku ve infial oluşturacak bir durum söz konusu değildir.

POLİS, TEMASA GEÇENLERİ ARIYOR

Polis, evinde ölü bulunan ve otopsi sonucu Menenjit Bakterisi taşıdığı tespit edilen Cemalettin Kocabaş ile temasa geçen kişileri arıyor.

Menenjit nedir? Menenjit bulaşıcı mıdır? Belirtileri ve tedavisi…

Menenjit, beyni saran zarların iltihaplanmasıyla oluşan ve erken evrede tedavi edilmediğinde başta işitme kaybı, beyin hasarı ve ölümle sonuçlanabilen ciddi bir bakteriyel enfeksiyondur.

MENENJİT BULAŞICI MIDIR?

Viral ve bakteriyel menenjit bulaşıcıdır. Temas, öksürük, hapşırık yoluyla insandan insana bulaşabilir. Menenjit herkese bulaşabilir, ancak beş yaşın altındaki çocuklarda, 16-25 yaş arası gençlerde ve 55 yaş üstü kimselerde daha sık görülmektedir. İnsanların birbirlerine yakın yaşadığı kalabalık bölgelerde sık görülen bir durumdur. Buna bağlı olarak da yatılı okullarda okuyan çocuklara ve askerlere bulaşma ihtimali daha yüksektir.

MENENJİT BELİRTİLERİ NELERDİR?

– Baş ağrısı,
– Yüksek ateş,
– Boyun tutulması,
– Ense sertliği,
– Mide bulantısı ve kusma,
– Parlak ışığa bakmaktan kaçınma,
– Zihin bulanıklığı,
– Havale,
– Soğuk el ve ayaklar,
– Titreme,
– Hızlı soluk alıp verme,
– Eklem ve kas ağrıları,
– 2 yaşından küçük çocuklarda az yemek yeme, inleme ya da çok tiz ağlama, soluk ve lekeli bir görünüm, kafada bulunan bıngıldağın aşırı gergin ve şiş olması, kaskatı olma.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Ünal duvan dedi ki:

    Bu hasta 15 gun benım evimde kaldı polis ve ambulansla benım evımden hastaneye kaldırıldı hastaneden tekrar ambulansla fatih mahallesindeki esinin evine goturuldu o gece orda olmuş asıl riskli kişiler bızız 15 gun benim evimde yatan Cemalettin kocabas menenjit teşhisi konulduysa KIZILIRMAK MAH CORDANOĞLU SOKAK NO 22 KAT 2 DE 6 kişilik aileyiz bize tedavi uygulanması lazım