Dolar 32,3695
Euro 35,0221
Altın 2.323,53
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

BAFRA’DA FARK YARATTI

Bafra Milat Fide 1453 tarafından yerli ve milli fide tanıtım programı Bafra’nın türbe köyünde düzenlendi

BAFRA’DA FARK YARATTI
REKLAM ALANI
20 Eylül 2021 17:05

Programa, AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Milliyetçi Hareket Partisi Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


KURAKLIKLA MÜCADELE
Pragramda konuşan Milat Fide 1453 Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Gün, şunları söyledi, “Milat Fide 1453 Tarım Marketin öncülüğünde Eurodrip damlama Sulama Firması ile ortaklaşa yaptığımız tarla günümüzde Damlama Sulama İle Çeltik Yetiştiriciliğinin yapılışını sizlere göstermek istedik.
Su ve su kaynaklarının korunması dünyada olduğu gibi ülkemizde ve özellikle Baframız’da her geçen gün daha büyük önem arz etmektedir.
Küresel ısınma ile birlikte su kaynaklarının her geçen gün azalması tarımsal faaliyetleri tehtit etmektedir.
Gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakabilmek adına ülkemizin milli serveti olan su ve su kaynaklarını oldukça verimli bir şekilde kullanmak mecburiyetindeyiz.

DAMLAMA SULAMA İLE ÇELTİK
Sözlerine “Suyu çok seven bir bitki olan çeltik bitkisinin üretiminde damlama sulama ile su sarfiyatını en aza indirebilmek bizim elimizdedir” diyerek devam eden Başkan Mesut Gün, ”
Bizler gerek ilçemizde kontrollü su kullanımını sağlayabilmek adına gerek daha ekonomik ve bir o kadar verimli tarım yapabilmek adına damlama sulama ile yetiştirdiğimiz çeltik ürününü gözler önüne sermek ve de siz değerli misafirlerimize göstermek istedik. Damla Sulama Sistemi ile suyu daha az ve verimli bir şekilde kullandık ve de çeltiğimizi stresten uzak bir şekilde büyüttük.Bu sistem ile yabancı ot kontrolün çok rahat bir şekilde sağladık ve verimde de güzel sonuçlar aldık” dedi.


MİLAT FİDE 1453 TARIM MARKET DANIŞMANLIĞI
Bu tarlanın danışmanlığı Milat FİDE 1453 tarım Market tarafından yapılmış olup, Tarla sahibi ve üreticimiz Oğuz Güzdüz’e de emekleri için ayrıca teşekkür ederiz.Biz MİLAT FİDE 1453 Tarım market olarak çiftçilerimize faydalı olacağını düşündüğümüz tüm yenilikleri öncü olma gayreti içerisindeyiz.Tarla günümüz Bafra ve tüm çeltik çiftçilerimize hayırlı bereketli olsun” dedi.


Programdan sonra protokol biçöerdöver makinesi ile hasad biçti, programa gelen davetlilere yemek ikram edildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.