Dolar 32,4491
Euro 34,7379
Altın 2.437,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Bafra’da Kasis isyanı

Bafra’da Yapılan Yerli Yersiz ‘Kasisler’ sürücüleri İsyan Ettiriyor

Bafra’da Kasis isyanı
REKLAM ALANI
27 Kasım 2019 09:00 | Son Güncellenme: 27 Kasım 2019 09:28

Bafra Belediyesi tarafında son günlerde yapılan Kasisler sürücüleri isyan ettiriyor.

Bafra Belediyesi tarafından şehrin çeşitli güzergahlarına ve ara sokaklara yapılan kasislerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Sürücüler mevcut gidişat ile ilgili şikayetçi durumda. Çoğu sürücü araçlarını bu kasisler yüzünden tamir ettirdikleri ve durup dururken masrafa yol açtığı dolayısıyla yeniden düzenlenmesini talep ediyor. Özellikle bazı güzergahlarda yapılan kasisler yüzünden hiçbir uyarı işareti olmaması ve asfalt ile aynı renkte olan kasisler sonucunda kazalar meydana geliyor.
Gazetemize ulaşan ve mevcut şikayetini dile getiren bir vatandaşımız, kasislerin yüksekliği yüzünden aracının arızalandığını ve maddi zarara uğradığını belirtti.

“PLANSIZ VE DÜZENSİZ”
Devamında ise; “kasisler kazaları önlemek amacıyla yerleştiriliyor ancak plansız ve düzensiz yerleştirilen kasisler yüzünden kontrollü sürücüler de zarar görüyor ve kazalara karışıyorlar. Mevcut kasislerin yerlerine başka türlü ışıklı, ikazlı önlemler alınması gerektiğini ya da büyük şehirlerde yapılan 3 boyutlu geçitler gibi daha risksiz önlemler alınabilir. Ayrıca Bafra belediyesi bu konuda çalışma yapmalı ve bu duruma bir an önce çözüm sunmalı” dedi.

Gazetemize gelen kasis şikâyetlerinin üzerine ekibimiz sokağa çıkıp Bafra halkının nabzını yokladı. Vatandaşa ilçedeki mevcut kasislerle ilgili memnun olup olmadıkları soruldu.

MUHAMMED KOCABAŞ


“BİZİ MAĞDUR ETMESİNLER”
Bafra’da gerekli gereksiz çok fazla kasis var. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. En yakın zamanda bununla ilgili bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Okulların olmadığı yerlerden kasislerin kaldırılması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmaların yapılması gerekiyor. Tümsekler fazla yüksek. A101’in yanına daha yeni iki tümsek yapıldı. Daha yeni orada iki araç arızalandı. Alçakta yapılsa insanlarımız duyarlı yavaşlayacaklar zaten. Bu kasislerin bu kadar yüksek olması vatandaş için zarar. Onun için en azından yapılmamasını talep ediyoruz yapılırsa da yüksek yapılmasın. Mağdur oluyoruz. Bizi mağdur etmesinler.

NİHAL BAŞOĞLU TUNÇER


“KASİS YERİNE LEVHA KOYULSUN”
Her gün araç kullanan bir insanım. İş yerime araba ile gidip geliyorum. Bafra’nın içerisinde kasisler gereğinden fazla bence. Toplum olarak herhalde biraz geriyiz trafik kurallarına uymakta ki ihtiyaç duyuluyor bu kadar kasise. Kasislerin yoğunluğu Bafra’daki trafiğin akışını engelliyor. İşte bazen araçların hızını engelliyor. Ani frenler oluyor. Kazalara sebebiyet veriyor. Bence bu kadar kasis gereksiz diye düşünüyorum işin açığı. Tümsekler fazla yüksek. Benim aracımın altı alçak. Bazı tümsekler özellikle Öğretmen Evinin oradaki kasis fazla yüksek. Onların yüksekliği araçlara da zarar veriyor. Ben kasislerin sayılarının doğru olmadığını düşünüyorum. Zaten şehir içinde hız limitimiz düşük. Bu kadar düşük hıza da bu kadar kasisin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bu kadar kasise gerek yok. Trafik işaretleri ile uyarıların daha başarılı olacağını düşünüyorum.

EMİNE KAYGUSUZ


“YÜKSEK KASİSİN AMACI NE?”
Bende bir sürücüyüm arabam var. Mahallelerimizde okul yollarında çok yüksek kasisler var. Aracın balansını, süspansiyonunu bozuyor. Üstelik kasislerin rengi de belirgin değil. Fark edemiyorsunuz. Araç ile hız sınırında da gitseniz aracı fazla hoplatıyor. Üstelik 200 metrelik bir alanda 2-3 tane kasis oluyor. O kadar kasis fazla diye düşünüyorum. Bundan dolayı kasislerden memnun değiliz. Benim aracım kasisler yüzünden birkaç kere bozuldu. Ront balans ayarını defalarca yaptırmak zorunda kaldım. Haliyle belirli bir miktar masraf oluyor. Durduk yere size sıkıntı çıkarıyor. Yani hem araç için tehlikeli hem de çok sık olması iyi değil. Yetkililerin bu durumu düzeltip daha iyi hale getirmeleri gerekiyor. Bafra Belediyesi kasisleri gerekli yerlere ve sürücüleri düşünerek yaparlarsa daha yararlı olur diye düşünüyorum. Kasisleri çoğaltmak değil kasisleri doğru yerlere yapmak daha doğru olacaktır. Bu kadar yüksek kasis yapmanın amacı nedir bilemiyorum. Bu böyle olmamalı.

MURAT EROL


“İŞİ BİLEN KASİS YAPSIN”
Kasisler yüksek olmuş bir kere. Tamam, okulların etrafında olması güzel bir şey ama bu kadar sık olmasının da bir anlamı yok. Arabalara bir kere zarar veriyor. Normal bir şekilde yapılabilir. İdeal bir şekilde. Bazı yerlerde var mesela uygun bir şekilde yapmışlar. Ama şu yoldan aşağıya giderken bakıyoruz ki arabaların yanları deli gibi vuruyor. Bu kasisleri bilen birileri yapsın. Hani bakıyoruz yapılan şeylere çok ilkel gibi duruyor. Bu kasisler planlı bir şekilde yapılmıyor. Aralıkları çok sık. Araç geçiyor oradan. Kasisleri köprü gibi yüksek yapmışlar. Vallahi Bafra Belediyesine ne diyelim. Neden bu kadar yüksek kasis yapıyorlar bilmiyoruz. Ama okulların oralarda olmaları bana göre iyi. Ancak yüksekliği çok sıkıntılı. Araçları meşgul ediyor. Kasislerin yüksekliği yüzünden araçlar sürekli sürtüyor. Tos köy kavşağı var. Oradaki kasiste insanlar resmen arabanın alt tarafını oraya bırakıp geçiyorlar. O kadar yüksek yapmaya gerek yok.

KEMAL METİN


“STANDARTIN ÜSTÜNDE”
Öncelikle tümsekler çok yüksek. Bir ölçüsü yok tümseklerin. Bence biraz daha düşünülerek yapılmalılar. Yani hem biz sürücülere zarar veriyor hem arabadaki diğer kişilere zarar veriyor. Araçlar illa ki zarar görüyorlar. Tamam, okul önünde olabilir ancak normal geçiş yollarından kaldırılmalılar. Her tarafta tümsek olmamalı. Bence çok yoğun ve yüksekler. Sayıları düşürülmeli. Bana göre yükseklikleri standartların üstünde.

UĞUR AVCI


“HEM CEBİMİZE HEM MALIMIZA ZARAR”
Gerekli yapılan kasislerde var, gereksiz yapılanlarda var. Ayrıca çok yüksekler. Araçlara zarar veriyorlar. Araçta alt takım filan hiçbir şey kalmıyor. Gereksiz çok tümsek yaptılar. Hele Elekçi yokuşundaki o kadar yüksek ki. Madem bu tümsekleri yaptınız. Az daha alçak yapılabilirdi. Araçlara çok fazla zarar veriyor. Yüksek tümseklerden dolayı arabaların zarar göreceği o kadar belli ki. Kimi alçak arabalar kasislerin yüksekliği yüzünden yan geçiyor. Aniden fren yapıyor ya da geçemiyor.

İSMAİL KAPLAN


“ÖNCE YAPANLAR GEÇSİN KASİSTEN”
Bazı yerlerde son derece mantıksız kasisler var. Bütün araç sahiplerine de söylüyorum, böyle bir tümsek olmaz. Çünkü çok fazla arabanın altı vuruyor. Az daha meyil verseler daha iyi olur. Yazık yani böyle bir tümsek görmedik. Bütün arabaların 3 ayda bir alt takımı muhakkak hasar görecek yani. Bunu vatandaşımızın görebilmesi gerekiyor. Ben Bafra Belediyesine söylüyorum bu kasisleri daha mantıklı ve düzgün bir şekilde yapmaları gerekiyor. Arabanın içindeki insanlar oynuyor ya böyle bir şey olabilir mi? Ya zaten asfalttayız. Bu kasisleri düzeltmeleri gerekiyor. Bütün arabalar mecbur düzenli tamire gidiyor. İster istemez arabaların altları vuruyor.
Kasis yapımına Bafra Belediyesi devam ederse onu hangi sorumlu çizdiyse ilk önce kendi arabası ile geçmesi gerekiyor. Ondan sonra bu kasisin olup olmadığına öyle karar vermeliler. Kendi arabaları ile geçecekler birkaç defa bakacaklar arabanın altı sürtüyor mu, hasar veriyor mu bakacaklar. Ya da vatandaşa soracaklar ne durumdasınız ne haldesiniz diye. Ona göre mantıklı bir şeyler yapmalarını isteriz. Tümsekler tamam okul kenarlarında filan olmalı ama bu kadar da yüksek yapılmaz. Ayrıca öyle bir yapmışlar ki kasisin var olup olmadığını anlamıyorsunuz. Tamam, yerel halk nerelerde biliyor. Ancak dışarıdan bir vatandaş gelse hiçbir uyarı levhası yok. Anlayamaz kasis olduğunu. Kasislere sarı şerit çizmeleri gerekiyor ki vatandaşta anlasın. Öyle asfalta atmışlar kasisi başka hiçbir şey yok. Bafra Belediyesi önce arabalarını alıp bu kasislerden 4-5 kere geçsinler. Şayet kendileri bu kasisler düzgün olmuş derlerse bizim içinde düzgündür. Ama ilk önce kendi yaptıkları kasislerden kendileri geçecekler. Ondan sonra halka sunacaklar. Biz hiç memnun değiliz kasislerden.

ADEM KAVAK


“ZARARLARI KİM KARŞILAYACAK?”
Kasisler çok yüksek. İnsanlar kasisleri görünce ani fren yapıyorlar. Arkadaşlarımız kasis olup olmadığını anlamıyor ve kazalara sebep oluyorlar. Ayrıca tümsek işaretleri, levhaları yok. Kanun olarak da böyle bir tümsek yok. Bunlara bir çözüm üretmeleri gerekiyor. Mesela elekçi yokuşunda bir kadın sürücü kasisi fark edince yavaşladı bunun sonucunda ise arkadaki sürücü kendisine çarptı. Bu yüzden arkadaki sürücü kadını azarladı. Kadın sürücü de kendisini ne yapabilirdim kasis vardı yavaşladım diyerek savundu. Akadaki araç öndeki aracı bayağı yolda döndürdü. Bu kasisleri yapıyorlar ama hiçbir uyarı yok. 10-20 metre öncesinde uyarı işaretlerinin olması gerekir. Bafra Belediyesinin bu uygulaması yanlış. Çok yüksek kasisler var. Bafra Belediyesi makam arabası ile de değil kendi arabası ile birkaç kere geçsin bu kasislerden. Ancak öyle anlayacaklar. Bazı arkadaşlarım var bu kasisler yüzünden karteli delmiş. Kim karşılayacak bu masrafları. Esasında belediyeye gitmesi lazım. Kartel deliniyor, Tamponlar patlıyor. Kim karşılayacak bu zararları.

ABDURRAHMAN ERŞAN


“BAFRA BELEDİYESİ SESİMİZİ DUYSUN”
İyi olmadı bu kasisler. Bizim arabalarımızın altı hep vuruyor. Mesela benim paspaslarım kırılıyor. Bu kadar yüksek kasisler olmaması gerekiyor. Her vatandaşın dediğiyle olmuyor o işler. Tamam, okul var anlıyoruz ama kasislerin yüksekliklerinin bu kadar fazla olmasına açıklama değil. Devlete karşı gelecek halimiz yok ama bu kasisler doğru bir şey değil. Arabalara, vatandaşa hep zarar bu kasisler. Bir an önce bu kasisleri düzeltip, alçaltmaları gerekiyor. Tamam, kasis olsun güzel bir şey ama bu kadar yüksek yapmasınlar. Bizim araçlarımız hep zarar görüyor. Hem ben bu devlete vergi veriyorum hem arabamın masrafları, ben eve ne götüreceğim. Ben kazandığımı hep vereceksem, eve yemek ne götüreceğim. Son olarak şunu söyleyeceğim, Bafra Belediyesi bu tümsekleri bir an önce düzenlesin.

Bir şehirde kasisler ne kadar yüksek olursa medeniyet o kadar aşağıda demektir…

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.