Dolar 32,4895
Euro 34,9613
Altın 2.431,71
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Bafra’da öğrenciler sessiz kalmadı

Bafra Anadolu Lisesinin TEMA gönüllüsü öğrencileri öğretmenleri Naim Okay öncülüğünde ücretsiz defne çamı dağıttı

Bafra’da öğrenciler sessiz kalmadı
REKLAM ALANI
31 Aralık 2018 15:37

Samsun’un Bafra İlçesinde Bafra Anadolu Öğrencilerin 2019 yılı için dünya’da artarak devam eden “kurallılık ve sel” faaliyetlerine karşı halkı uyarmak için Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara ücretsiz defne çamı dağıttı.


Bafra Anadolu Lisesinin TEMA gönüllüsü öğrencileri öğretmenleri Naim Okay öncülüğünde 2019 yılına saatler kala başta toprağımız olmak üzere tüm doğal varlıklarımızın korunması ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla “Dünya’da Tehlike Çanları” çalmaya devam ediyor kapsamında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Cumhuriyet Meydanın da vatandaşlara farkındalık ve uyarı adı altında ücretsiz defne çamı dağıtma etkinliği düzenledi.
Etkinliğe Bafra TEMA Başkanı Süleyman Özata, Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler, Çevre felaketlerinin tek sebebinin küresel ısınma olmayacağının da farkında olan öğrenciler insanoğlunun kendisine emanet edilen tabiatı hoyratça kullanmaya devam ederse çevre felaketlerinin ( sel, erozyon, ormansızlaşma ve yanlış tarımsal uygulamalar vb) 2019 yılında da artarak devam edeceğini ve maalesef ‘TEHLİKE ÇANLARI’ çalmaya insanoğlu için devam edecek. Ayrıca, Soluduğumuz havayı, toprağımızı ve suyumuzu kirletmeden daha verimli kullanmanız gerektiğini ifade ettiler.
‘TEHLİKENİN FARKINDAYIZ’
Bafra Anadolu 12. Sınıf Öğrencilerinden Melike Öztürk; “Bilim adamlarına göre 2019 yılı tahminlere göre geçtiğimiz yıllara göre daha zor geçecek. Dünyanın bir tarafında yoğun yağışlar yaşanırken diğer tarafında  kuraklık yaşanacağı söyleniyor. Biz de halkımızın bu konuda sahip olduğu kaynakları daha verimli, sorumlu kullanmaları için tehlike çanlarımızı çalıyoruz. Biz bu tehlikenin farkındayız. Halkımızın da bu hassas konuda bilgilenmeleri gerekiyor, bu yüzden her sene yaptığımız etkinliğimizi 2019 yılına saatler kala yapmak istedik. Halkımızın da bilinçlenmesini istiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Bafra İlçesi Anadolu Lisesi öğrencileri, müzik eşliğinde çevre etkinliği programı düzenlediler.
İngilizce öğretmeni Naim Okay öncülüğünde Bafra Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan öğrenciler, 2019 yılının tehlike çanlarını çalarak, olası doğal felaketler konusunda sokaktan geçen vatandaşları uyardı.
Ecek Acaklı adlı öğrencinin hazırlamış olduğu ellerinde Türkçe ve İngilizce pankartlar taşıyan öğrenciler, çan çalarak, kuraklık ve sel faaliyetlerine dikkat çekti.
KURAKLIĞA KARŞI FİDAN
Öğrenciler, etkinliğin sonunda 2019 yılının güzel bir yıl olması dileğiyle, Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğünden temin edilen Defne çam fidanını halka ücretsiz dağıttı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.