Dolar 32,4895
Euro 34,9613
Altın 2.431,71
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Bafra’da Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencileri Okullarına Kavuştular

Bafra’da Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencileri Okullarına Kavuştular
REKLAM ALANI
12 Şubat 2016 14:44

Şehir merkezine 12 km. uzaklıkta Köseli mahallesindeki ilköğretim okulu olarak kısa bir süre hizmet veren ve sonradan atıl duruma düşen iki katlı bina 6 aylık gibi kısa bir zaman diliminde yapılan tadilatla “Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi” olarak hafif düzey zihinsel engelli  öğrenciler için 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde hizmet vermeye başladı.

Okulu ziyaret eden Bafra Kaymakamı Halis Arslan; “ yeni okullarına kavuşan özel eğitim mesleki eğitim merkezi öğrencilerine başarılar diledi. Öğretmenler tarafından verilecek olan derslerde öğrenciler el sanatları ile tanışacak ve bu arada bahçe bitkilerini de öğrenecekler. Her gün öğrenciler servisleriyle evlerinden alınıp okula kadar servis hostesleri nezaretinde getirilecektir. Öğrencilere her gün öğle yemeği verilecektir. Okulun bahçesine ayrıca 10X5 metre ebadında sera yaptıracağız. Berberle Odası tarafından da çocukların saç kesimi yapılacaktır.” dedi.

Okul Müdürü Ramazan Öztop Bafra Kaymakamı Halis Arslan’a okulla ilgi bilgi verirken; “ ilçeye 12 km. uzaklıkta bulunan Köseli Mahallesi Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi 8 Şubat Pazartesi gününden itibaren öğrencilerine okulların kapılarını açtı. Okulumuz 8 derslik, 2 atölye, yemekhane ve çok amaçlı salondan oluşmaktadır. Okulumuz da el sanatları alanı ( Dekoratif el sanatları ve tarım alanı), bahçe bitkileri dalı olmak üzere iki adet mesleki alan bulunmaktadır. 26 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlanmış olup yapılan değerlendirmelerde okul mevcudunun kapasitemiz olarak 80 öğrenciye ulaşacağı öngörülmektedir. Okul bahçesine Sayın Kaymakamımızın maddi ve manevi destekleriyle 10X5M. Ebatlarında sera yapımı çalışmaları başlanılmıştır. Öğrenciler hostes gözetiminde Milli Eğitim Bakanlığının sağlamış olduğu araçlarla ücretsiz olarak sabah evlerinden alınıp akşam evlerine teslim edilmekte olup, öğle yemekleri bakanlık tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Okulumuzda 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren farklı meslek alanlarının açılması da planlanmaktadır” dedi.

Bafra’da Özel Eğitim Merkezi Öğrencileri Okullarına Başvurdular

Şehir merkezine 12 km. uzaklıkta Köseli mahallesindeki ilköğretim okulu olarak kısa bir süre hizmet veren ve sonradan etkisiz, işe yaramaz, eylemsiz duruma düşen iki katlı bina 6 aylık gibi  kısa bir zaman diliminde yapılan tadilatla ve onarımla ‘’Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’’ olarak hafif düzey zihinsel engelli öğrenciler için 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde hizmet vermeye başladı.

Okulu ziyaret eden Bafra Kaymakamı Halis Arslan;’’ yeni okullarına kavuşan özel eğitim mesleki eğitim merkezi öğrencilerine başarılar diledi. Öğretmenler tarafından verilecek olan derslerde öğrencilerle el sanatları ile tanışacak ve bu arada bahçe bitkilerini de öğrenecekler.  Her gün öğrenciler servisleriyle evlerinden alınıp okula kadar servis hostesleri nezaretinde getirilecektir. Öğrencilere her gün öğle yemeği verilecektir. Okulun bahçesine ayrıca 10X5 metre adabında sera yaptıracağız.

Berberle Odası tarafından da çocukların saç kesimi yapılacaktır.’’ Dedi.

Okul Müdürü Ramazan Öztop Bafra Kaymakamı Halis Arslan’a okulla ilgili bilgi verirken ; ‘’İlçeye 12 km. uzaklıkta bulunan Köseli Mahallesi Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi 8 Şubat Pazartesi gününden itibaren öğrencilerine okulların kapılarını açtı. Okulumuz 8derslik,2 atölye, yemekhane ve çok amaçlı salondan oluşmaktadır. Okulumuz da el sanatları alanı (dekoratif el sanatları ve tarım alanı), bahçe bitkileri dalı olmak üzere iki adet mesleki alan bulunmaktadır. 26 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlanmış olup yapılan değerlendirmelerde okul mevcudunun kapasitemiz olarak 80öğrenciye ulaşacağı öngörülmektedir. Okul bahçesine Sayın Kaymakamımızın maddi ve manevi destekleriyle10X5M. Ebatlarında sera yapımı çalışmaları başlanmıştır. Öğrenciler hostes gözetiminde Milli Eğitim Bakanlığının sağlamış olduğu araçlarla ücretsiz olarak sabah evlerinden alınıp akşam evlerine teslim edilmekte olup, öğle yemekleri bakanlık tarafından ücretsiz verilmektedir. Okulumuzda 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren farklı meslek alanlarının açılması da planlanmaktadır’’ dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.