Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Bafra’da sanat kursu

Bafra Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği tiyatro, bağlama, keman, gitar ve şan kursları kapsamında 192 kişi eğitim alıyor. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ”Bafra’mızın tarihinde kültür ve sanatın büyük bir önemi vardır. Biz bunu yeniden canlandırmak için kültür ve sanat faaliyetleri yanında sanatın çeşitli dallarında da kurslar açmış bulunmaktayız.“ dedi

Bafra’da sanat kursu
REKLAM ALANI
24 Aralık 2017 17:52

Başkan Şahin, Bafra Belediyesi Hüseyin Baş Hacıbaşoğlu Konservatuarını ziyaret etti. Ziyaretinde kursiyerlerle ve eğitmenleri ile sohbet etti. Derslerine katılarak onlarla birlikte oldu. Ayrı dersliklerde yapılan kursları gezen Şahin, memnuniyetini belirterek başarılar diledi.

‘İLÇEMİZ SANAT ŞEHRİ OLACAK’

Belediye Başkanı Zihni Şahin ziyareti esnasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bafra Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğümüz tarafından Tiyatro alanında 40, Bağlamada 70, Kemanda 20, Gitarda 42, Şan derslerinde ise 20 olmak üzere toplam 192 kişiye eğitim verilmektedir. Bu eğitimler usta öğreticiler tarafından yapılmaktadır. Her geçen gün müracaat olmakta ve sayı artmaktadır. Bafra’mızın tarihine baktığımızda ilçemiz kültür ve sanat şehriydi. Zamanla bu azaldı. Şimdi yeniden canlanmaktadır. Pek çok sivil toplum kuruluşumuz ve derneğimiz çeşitli faaliyetler yapmaktadır. Biz de tüm bu etkinliklere destek oluyoruz. Bafra Belediyesi olarak ise sele sepet şenlikleri, çocuk tiyatroları, hıdırellez şenlikleri, musiki cemiyeti ile birlikte Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserleri, Şiir dinletileri, Neyzen Tevfik Şenlikleri etkinlikleri düzenlemekteyiz. Bafra Belediyesi Hüseyin Baş Hacıbaşoğlu Konservatuvarımızda ise pek çok kültürel ve sanatsal etkinlik yapılmaktadır. Şimdi ise 192 kişiye sanat kursu verilmektedir. Öncelikle sanatseverlerimize, konservatuvarımız personeline, Kültür İşleri Müdürlüğümüze, usta öğreticilerimize ve binamızı bağış yapan Nevenka Baş Hacıbaşoğlu hanımefendiye çok teşekkür ediyorum.”

Ziyarette Bafra Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Çamaş, Fikret Vatansever, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Danışmaz, Konservatuar Müdiresi  Ayşegül Kurt Coşar’da hazır bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.