Dolar 32,4621
Euro 34,7707
Altın 2.440,78
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Bafra’da sular durulmuyor!

Bafra İlçesi’nde, Fener ile Koşu Mahalleleri arasından geçen Kızılırmak yatağının değişmesiyle ortaya çıkan arazi yüzünden 2 mahalle arasında sular durulmuyor

Bafra’da sular durulmuyor!
REKLAM ALANI
31 Temmuz 2017 17:44 | Son Güncellenme: 31 Temmuz 2017 18:06

Arazilerin kendilerine ait olduğunu iddia eden Fener Mahallesi sakinleri maliye memurları ile birlikte ölçüm yapmak için İncirdalı mevkisine geldi. Bunu duyan Koşu Mahallesi sakinleri arazide ölçüm yapılamayacağını söyleyerek traktörlerle İncirdalı mevkisinde toplandı. Ölçüm yapılmasına karşı çıkan Koşu Mahallesi sakinleri, “Burası böylece devlete kalsın. 350 haneli mahalle 3 kişiye burayı bırakmaz” diyerek ölçüm yapılmasına karşı çıktı.

MALİYE ÖLÇÜM YAPAMADI

Bölgede sıkı güvenlik önlemleri alan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri taraflarla görüşerek muhtemel bir olayın çıkmasını engelledi. Yapılan görüşmeler sonucunda maliye tarafından yapılması düşünülen ölçüm sona erdirilerek tarafların olaysız bir şekilde dağılması sağlandı.

‘3 KİŞİYE BURAYI BIRAKMAYIZ’

Koşu Mahallesi sakinlerinden Yusuf Gündüz, bahsi geçen arazinin kendi mahallelerine ait olduğunu öne sürerek, “56-57-58 kadastro ölçümlerinde bu yer bizim sınırlarımız içerisinde kaldı. Bu ölçümlerden sonra burada ölçüm yapılmadı. Yerlerimiz ırmağın yer değiştirdiğinden dolayı bir kısmı karşıda kaldı. O arkadaşlar çalışmışlar, hatta tapulu yerleri de çalışmışlar, bugün gelip burada yer talep ediyorlar. Hiçbir hakları yoktur. Dedelerimizden beri bu yer Koşu Mahallesi’nin yerleridir. Bu yeri hiç kimse sahiplenemez. Biz 350 hanelik bir mahalleyiz, 3 kişiye burada yer bırakmayız. Bu yer böylece devlete kalsın” dedi.

‘MAHKEME KARARI OLMADAN…’

Devletin araziye el koyması gerektiğini söyleyen Eyüp Yanık, “Kaymakamımızın da, valimizin de gelmesini istiyoruz. Mahkeme kararı olmadan buraya ölçüm yapacaklar. Burada iki taraf bir olur da ölçüm yaparlar. Yoksa böyle ölçüm yapmak mümkün değil” diye konuştu.  Taraflar arasındaki uyuşmazlık Kızılırmak’ın zaman içerisinde yatak değiştirmesinden kaynaklanırken, DSİ tarafından yapılan Kızılırmak Islah Projesi kapsamından ırmak yatağı eski yerine alındı. Irmak yatağının ıslahı sonrası Koşu Mahallesi tarafında ortaya 750 dönümlük ekilebilir bir arazi çıktı. Bahse konu arazilerde ise tapu sahiplerinin olmadığı, arazilerin hazine arazisi olduğu biliniyor.

EKİLEN ARAZİLERİ SÜRMÜŞLERDİ

Devlet Su İşleri tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda Kızılırmak’ın Karadeniz’e dökülen kısmında ırmak yatağının değişmesi ile 600 dönüme yakın araziyle ilgili iki mahalle arasında anlaşmazlık çıkmış, 23 Nisan 2016 tarihinde traktörlerle toplanan Koşu Mahallesi sakinleri, “Bu arazi bizim mahallemize ait. Burayı Fener Mahalleliler kullanamaz” diyerek Fener Mahallesi sakinleri tarafından ekilen araziler traktörlerle sürülmüştü. Kısa bir süre önce İncirdalı mevkisinde bulunan arazilerin Fener Mahallesi sakinleri tarafından sürülmesi üzerine çıkan arbedede, tarlayı süren şahsın aracına tabanca ile ateş edilmiş, silahla ateş ettiği iddia edilen bir kişi mahkemece tutuklanmıştı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.