Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

BAFRA’DA ‘TARIM’ BAYRAMI!

Samsun’un Bafra İlçesi’nde ‘8’inci Çeltik Hasat Şenliği’ gerçekleştirildi. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, biçerdöverle çeltik hasadı yaptı

BAFRA’DA   ‘TARIM’  BAYRAMI!
REKLAM ALANI
3 Ekim 2022 16:50

Samsun’un Bafra İlçesi Karaburç Mahallesi’nde düzenlenen Çeltik Hasat Şenliği’ne katılan Vali Zülkif Dağlı, ovada 2 bin 200 çeltik üreticisinin 128 bin dekar alanda çeltik üretimi yaptığını açıkladı.

VALİ DAĞLI: CUMHURBAŞKANINA MÜTEŞEKKİRİZ
Protokol konuşmalarının ardından konuşan Vali Dağlı, “Bafra’mız çok verimli topraklar üzerinde. Çalışkan insanları, su kaynakları, iki ürün hatta zaman zaman üç ürün alınabilen bereketli toprağı ile ülkemiz için çok önemli nokta. Türkiye’yi besleyebilecek olan bir lokasyondayız. Bu kadar potansiyelimiz, bu kadar imkanımız var. Bu alanları daha da verimli hale getirmek suretiyle, bunu da yapmamamız içi hiçbir neden yok. Daha neler yapmamız diye düşündüğümüzde birincisi her yıl şu para etti bu etmediydi artık konuşmamamız lazım bu çağda. Neler yapmak lazım? Verilen fiyatların çok çok iyi olduğunu özellikle fındık, çeltik, mısır bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz, Bafralılar olarak” dedi.

PİRİNÇTE MARKALAŞMAK ÇOK ÖNEMLİ
“Neler yapmamız gerekir diye düşündüğümüzde üretim planlamamızı biraz daha dikkate alamız gerekir” diyen Vali Dağlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yani bu yıl ne kadar kişi karpuz etmekte, ne kadar kişi mısır ekecek bunlarla ilgili bizim kaymakamlığımız bünyesinde yapmış olduğumuz bir çalışma var. Bunu şu an tarım bakanlığımızla geliştiriyoruz. Onun üzerine gitmek suretiyle Bafra’daki çalışmayı biz Türkiye’ye örnek bir model olarak ortaya koyabiliriz. Diğer yapmamız gereken konuştuğumuz ama artık bir an önce gerçekleştirmemiz gerektiğini düşündüğüm markalaşmayı sağlamamız lazım. Özellikle pirinçte markalaşma bizim için son derece önemli. Yani Bafra’nın pirinci çuvallara doldurulmak suretiyle başka bir yerlere götürülüp orada paketlenip oraların ismi verilmemeli. Ama sonuçta hepsi bizim memleketimiz bu konuda bir şeyimiz yok. Ancak Bafra’nın pirinci Bafra pirincidir. Bunu biz Türkiye’ye bu şekilde pazarlamamız, satmamız gerekir.”

BİÇERDÖVERE BİNDİ, HASAT YAPTI
Vali Dağlı’nın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından folklor gösterisi ile devam eden etkinlikte Bafra pirincinden yapılan pilav yeme yarışmasında ilginç anlar yaşandı. Etkinlik sonunda Vali Dağlı, biçerdöverle çeltik hasadı yaptı. Biçerdöverden inen Vali Dağlı, “Biçerdöverimizi kullandık, hasadımızı yaptık. Geçen sene de sürmüştüm bildiğiniz gibi. Aslında çok kolay. Hayırlı, bereketli kazançlar olsun, taneleri bol olsun” ifadelerini kullandı.

Hasat sonrası Bafra pirincinden yapılan pilav ikramıyla etkinlik son buldu.


İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.