Dolar 32,5589
Euro 34,6816
Altın 2.415,72
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

BAFRALI 65 SANIKLI FETÖ DAVASINA CEZA YAĞDI

Samsun’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 9’u tutuklu 65 kişinin yargılandığı davada, 48 kişi 1.5 yıl ile 8 yıl 1 ay 6 gün hapis cezasına çarptırılırken, aralarında Samsun eski milletvekili olan iş adamı A.Aydın’ın da bulunduğu 17 kişi beraat etti

BAFRALI 65 SANIKLI FETÖ DAVASINA CEZA YAĞDI
REKLAM ALANI
6 Mart 2018 21:46

Samsun’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bafra ilçesinde öğretmen, iş adamı, memur ve esnafların da aralarında bulunduğu 9’i tutuklu 65 kişinin yargılanmaları sona erdi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dün başlayan duruşma bugün saat 19.00’da sona erdi. Mahkeme, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklu sanıklardan R.Duman, F. Kocabaş ve F.Höke’yi 8 yıl 1 ay 6’şar gün, Z.Yazaydın, M.Öztürk, C.Ergen ve H. Işık’ı 7 yıl 5 ay 3’er gün hapis cezasına çarptırılıp tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Tutuklu sanıklar K. Bilgin ve A.Doğan ise 6 yıl 9’ar ay hapis cezasına çarptırılarak tutukluluk süreleri göz önünde bulundurulup tahliyelerine karar verildi.

Tutuksuz yargılanan İ.Müderrisoğlu, H. Sezer, K. Yaşa, E.Aydın, S.Duman, E. Kuloğlu, D.Nacak, B.Gül, A. Pilan ve A.Can Uçar 6 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırılıp yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

  1. A.Coştum, M.Şirinoğlu, M. Kör, F. Kurnaz, B.Müderrisoğlu, H. İ.Kuloğlu, E.S. Çelikkaya, İ.Öz, D. Uzun, E.Uzun, A.Örnek, H.Uyar, H.Ayfer, N.Bayar, Y.Ayfer, C.Arbağ ve E. Karaca 2 yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırıldılar. Y.Kuloğlu ve A.Ünal 1 yıl 10 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırıp cezaları Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına (HGB) karar verilip ertelendi.
  2. Tarım, O.Şişman, A.Göre, F.Güven, T.Şener, G.Demir, A.Dinç, F. Keleş, S.Aydın ve B. F.Acar 1 yıl 10 ay 22’şer gün hapis cezasına çarptırılarak HGB karar verilerek cezaları ertelendi.

Samsun eski milletvekili olan işadamı A.Aydın’ın da aralarında bulunduğu A. İ. Özen, M. Bakır, B.Alataş, T.Öztürk, S.Bayar, S.Maden, O.Aşcı, A.Taş, C.Eriş, O.Kocabaş, S.Badur, A.Yaman, M.Yiğit, B.Sekmen, A. Çelik ve K.Köse ise beraat ettiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.