Dolar 32,5998
Euro 34,8142
Altın 2.493,71
BİST 9.478,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Bafralı araştırmacı yazar’dan muhacirlere konferans

Bafra ilçesinde, Bafralı Araştırmacı Yazar Hasan Yiğit tarafından muhacirlere, mübadele konferansı verildi

Bafralı araştırmacı yazar’dan muhacirlere konferans
REKLAM ALANI
27 Kasım 2017 15:29

Aslanlı Paşa ve Fatma Çavuş kitaplarının yazarı Hasan Yiğit tarafından,  Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği’nin ‘Zenginliğimiz Kültürümüz’ projesi kapsamında konferans verildi.

Mübadelenin sebeplerine farklı bir perspektiften bakan Araştırmacı Yazar, Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) vergiye bağlayan ve ABD tarihinde ilk ve son olan uluslararası bir anlaşmayı Türkçe yaparak tarihe geçen Aslanlı Paşayı ve Kurtuluş Savaşı gizli kahramanlarından Fatma Çavuştan bahsederek, Nebiyan dağı ve çevresindeki Rum çeteleri ile gerçekleşen mücadeleleri anlattı.

Mübadeleye etken birçok konuya açıklık getiren Hasan Yiğit, ‘Nebiyan’a gelen 20 bin silahlı Pontus Rum çetesi, orda bulunan Gençleri kandırarak çok iyi anlaşan Rum ve Türk milletleri birbirine düşürmüştür. O dönemdeki çetelere inanan Rum gençleri, bu duruma itiraz eden kendi yaşlılarını dahi katletmiştir. Ancak bu Pontus Rum çetelerinin katliamlarının yanında çok güzel insanlık tabloları da yaşanmıştır.’ dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.