Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Bafralı Yannis’e ‘terör’ gözaltısı!..

Rum kökenli olduğunu öğrendikten sonra adını Yannis Valisis olarak değiştiren Samsun Bafralı İbrahim Yaylalı, Şırnak’ta ‘terör örgütüne üye’ suçundan önce gözaltına alındı, ardından serbest bırakıldı.

Bafralı Yannis’e ‘terör’ gözaltısı!..
REKLAM ALANI
14 Temmuz 2016 18:14

Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Roboski ve Gülyazı köylerinde önceki gün 03.00’te sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasaktan 4 saat sonra Vicdani Ret Derneği Üyesi Yannis Vasilis Yaylalı, ‘Terör örgütüne destek ve üye olma’ iddiasıyla gözaltına alındı. 3 saat süren arama sonucu 3 yıl önce Roboski’deki imza kampanyaları ve diğer eylemler ile ilgili dövizler, pankartlar, broşürler ve bir kitap suç unsuru sayıldı. 3 saatlik aramanın ardından Yaylalı gözaltına alındı. Yaylalı daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YANNİS VASİLİS KİMDİR? Gerçek adı İbrahim Yaylalı olan Yannis Vasilis, Samsun’un Bafra İlçesi’nde doğdu. 1994 yılında Şırnak’ta Komando olarak askerlik yaparken Pkk tarafından kaçırıldı ve 3 yıl PKK örgütü elinde esir kaldı. PKK örgütü mensuplarınca esir alınan İbrahim Yaylalı, 3 yıl sonunda serbest bırakır. Soy kütüğünü araştıran Yaylalı, Rum olduğunu öğrendi. Gazeteci ve vicdani retçi olan Yaylalı, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle tepki çekti. Son olarak Roboski Köyünde yaşanan katliam sonrası bu köye yerleşti. Pontos Rum soykırımı ile ilgili Barış Aktivisti Yannis Vasilis’in sosyal paylaşım sitesi facebook’ta yaptığı bir paylaşım nedeniyle “Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına hakaret” ettiği gerekçe gösterilip hakkında iddianame hazırlanmıştı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.