Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU!

Samsun’da ‘Engelli çocuğa öğretmen şiddeti’ iddiasına bakanlık müdahil oldu

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU!
REKLAM ALANI
24 Ocak 2023 17:08

Samsun’da zihinsel engelli ve bipolar bozukluğu olan 11 yaşındaki çocuklarına şiddet uygulandığını iddia eden aile, öğretmenden şikayetçi oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri aileye ulaşarak konunun takipçisi olacaklarını iletti.

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU!
Samsun’un İlkadım ilçesinde zihinsel engelli ve bipolar bozukluğu olan 11 yaşındaki Mert Erdoğan’a, evde eğitim çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından B.A. adında bir öğretmen görevlendirildi. Kaymakamlık kararı ile Mert’e evde ders veren öğretmen 2 ay boyunca eğitimlere devam etti. Aile, 11 Ocak’taki eğitim sırasında öğretmenin oğullarına şiddet uyguladığı gerekçesiyle şikayette bulundu. Öğretmen B.A. hakkındaki iddiaları reddederken, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından kamuoyuna duyurulan olaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müdahil oldu.

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU!
Haber sonrası ailenin yanına Milli Eğitim Bakanlığı, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkileri gitti. Yetkililer aileden konuyu bir kez daha dinlerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri avukatları aracılığıyla konuya müdahil olacaklarını ve davanın takipçisi olacaklarını iletti.

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU!
Konu hakkında açıklamalarda bulunan anne Merve Erdoğan, “Haberlerin ardından yetkililer bizlere ulaştılar. Sesimizi duyurabildiğimiz için çok mutluyum. Olayın ardından çocuğumun psikolojisi iyice bozuldu ve eğitim hayatı aksadı. Haberin ardından M.E.B., R.A.M. ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri bizleri ziyaret etti. Sosyal hizmetler çocuğumla psikolog eşliğinde görüştü. Çocuğumun bu olaydan olumsuz etkilendiğini ifade edip, yeni bir öğretmen talebinde bulunabileceğimizi söylediler. Sosyal hizmetler de avukatların devreye gireceğini söyledi. Soruşturma numarasını onlara ulaştıracağım. Tüm kurumlar çocuğumun arkasında olduğunu ifade ettiler. Bundan sonraki süreçte konunun takipçisi olmaya ve suçlunun ceza almasını istiyorum” dedi.

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU!

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.