Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

BALKAN CAMİASI BİR ARADA!

Samsun’da KARDEF’e bağlı dernekler ile Balkan Türkleri dernekleri, İYİ Partili milletvekili adayları ve hemşehrileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi

BALKAN CAMİASI  BİR ARADA!
REKLAM ALANI
19 Nisan 2023 19:58

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu’na(KARDEF) bağlı dernekler ile Samsun Balkan Turkleri Dernegi ve Balkan Turkleri dernek temsilcileri, düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe İYİ Partili bazı milletvekili adayları da katıldı.

FEDERASYON HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
Samsun Yelken Kulübü’nde düzenlenen İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy’un yanısıra, milletvekili adayları İmren Nilay Tüfekçi, Av. Yunus Gün ve Efe Aydın’ın da katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan KARDEF Başkanı Salih Meriç, “Türkiyemizde yaklaşık 30 milyon Balkan Türü yaşamaktadır. Federasyonumuz Balkan ve Rumeli Türkleri Konfedarasyonu’na bağlı olup, siz değerli Balkan Türkleri Dernekleri başkanlarımız ve camiamizla gün geçtikçe çok daha büyük bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

GURUR VEREN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Yaklaşan seçimlere değinen Salih Meriç, “Bugün Samsun’da siyasi partilerde AK Parti’de 2 hemserimiz, Memleket Partisi’nde 1 hemşehrimiz, İYİ Parti’de 3 hemşenrimiz milletvekili adayı olarak gösterildi. Bu durum Balkan Türkleri camiamız için gurur verici ve sevindirici bir durumdur. CHP’de, bir çok etkinliğe birlikte imza attığımız Balkan Masası bulunmasına rağmen camiamızdan kimse aday gösterilmemiştir” diye konuştu.

İYİ PARTİLİ TÜFEKÇİ’DEN AÇIKLAMA
İftar programına katılan İYİ Parti Milletvekili Adayı İmren Nilay Tüfekçi ise konuşmasında, “Bugün burada Samsunlu hemşehrilerimiz ve sizleri görünce, kurtuluş savaşımızın ilk adımının atıldığı Atatürk şehrinde sizlerin gözlerinizdeki o enerji ve dost bakışları görünce milletimize hizmet aşkımız bir kat daha arttı” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.