Dolar 32,4955
Euro 34,7477
Altın 2.487,85
BİST 9.495,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Balkan Türkleri Derneğinden kültürel etkinlik

Samsun Balkan Türkleri Derneği tarafından yapılan etkinlikte birlik beraberliğin ve kültürel kazanımların göstergesi sergilendi

Balkan Türkleri Derneğinden kültürel etkinlik
REKLAM ALANI
9 Aralık 2019 13:12

Samsun Balkan Türkleri Derneği tarafından yapılan etkinlikte birlik beraberliğin ve kültürel kazanımların göstergesi sergilendi.

İlkadım Belediyesi Derebahçe Sosyal Tesislerinde düzenlenen ve salonun tıklım tıklım dolduğu etkinlikte sosyal içerikli mesajların verildiği geleneksel dayanışma gecesi, birlik beraberliğin ve kültürel kazanımların en güzel göstergesi sergilendi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan ve göreve geldiği günden itibaren dernekteki gelişmeleri kısaca özetleyen Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Uğur Burak Özata, “Artık salonlara sığamıyoruz. Bu ilgi, birliktelik bizleri bir hayli mutlu etti. 1987 yılında kurulan ve 32 yıldır faaliyet gösteren derneğimiz, kendi mülküne sahip, şehrin köklü dernekleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Üyelerimizin dini ve resmi günleri ile acı ve mutlu günlerini paylaşmak maksadıyla kısa mesaj sistemimizle düzenli olarak mesaj atılmaktadır. Yılda bir defa basılan dergimizde derneğimizin çalışmaları, faaliyetleri hakkında yazılar ile kültürümüz hakkında bilgiler yer almaktadır. Her yıl düzenli olarak geleneksel kazan pilavı günü, kahvaltı programları, dayanışma gecesi ve Ramazan’da iftar programı düzenlemekteyiz. Bunların yanında ayrıca 30 öğrenciye sizlerinde desteğiyle her ay düzenli olarak burs vermekteyiz. Belli aralıklarla derneğimizde farklı konularda alanında uzman hocalarımızın sunumuyla söyleşiler düzenliyoruz. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş halk oyunlarımızı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla yaklaşık beş yıl önce başlatmış olduğumuz halk oyunları çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı. Yine özel okullar ve hastanelerle yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde üyelerimize ve birinci dereceden akrabalarına indirimler ve avantajlar sağlıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.