Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BAŞKAN ARMUTÇU’DAN DEMİR’E “ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI”

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, “Saadet Partisi olarak Samsun Büyükşehir Belediyesinin ne kadar borçla devralındığını ısrarla sormamıza rağmen, Büyükşehir Belediye Başkanının da açıklama yapmamaktaki ısrarı aynı oranda devam ediyor.
Etsin bakalım. Lincoln’ün dediği gibi “gerçeklerin, gün yüzüne çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.” dedi.

BAŞKAN ARMUTÇU’DAN DEMİR’E “ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI”
REKLAM ALANI
29 Haziran 2020 18:51

 

“AYNI ŞEFFAFLIĞI BEKLİYORUZ”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i, Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu belediyeye yapılan işe alımlar ve mevcut borçlar ile ilgili şeffaf olmaya davet etti. Demir’e seslenen Armutçu, “Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin www.samsun.bel.tr internet adresine giriş yaptığımızda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in 17 Haziran tarihinde yapılan Meclis Toplantısındaki konuşmasında söylediği, KPSS Puan Sonucuna göre alınacak memurlardan, mülakata çağrılacakların listesini görüyoruz. Toplam 596 kişi mülakata çağrılmaya hak kazanmış. Şeffaflık adına da mülakata çağrılmayı hak kazanan adayları, kadro pozisyonunda KPSS puanına göre sıralamış. Güzel bir uygulama yapılmış. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Aynı şeffaflığı mülakat sonrasında da bekliyoruz ki teşekkürümüz daim olsun.” diye aktardı.

“MÜLAKAT SONRASI PUANLAR AÇIKLANSIN”
Açıklamasının devamında Armutçu, “Şöyle ki; mülakat sonrasında memur olmaya hak kazanan adayların hem KPSS puanı, hem mülakat puanı, hem de ortalama puanı açıklanmalıdır. Çünkü ülkemizde mülakat demek; maalesef iltimas, ayrımcılık ve torpil olarak kabul edilmektedir. Bir dönemlerin “kart hamili yakınımdır” demenin, günümüz versiyonu gibi… Örneğin, mülakat sonrasında 89 KPSS Puanlı aday, 92 KPSS Puanlı adayı mülakat puanı ile geçerek memur olmaya hak kazanmış ise mülakat notlarının neden düşük veya yüksek verildiğinin de açıklanması gerekmektedir. Gerçek şeffaflık ancak böyle sağlanır.
Yapabilirler mi? Bence Sayın başkan Mustafa Demir bunu yapabilir düşüncesindeyim. Ve İnşallah da yapabilirler diye dua ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

BORÇ MİKTARI ACİLEN AÇIKLANMALI
Armutçu; “Son zamanlarda Ak Partili belediyelerin, mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazları (özellikle camileri), Belediyenin Maliye’ye olan vergi borcuna karşılık devrettiğini sık sık duyar hâle geldik. Bu hizmete bizim Samsun Büyükşehir Belediyemiz de katıldı maalesef. Atakum’da 2, Asarcık’da 2, Canik’te 1, İlkadım’da 11, Vezirköprü’de 1 olmak üzere toplam 17 Camii, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Samsun Vergi Dairelerine olan borçlarına mahsuben Maliye Hazinesi’ne (Millî Emlak Müdürlüğü’ne) satılmıştır. Belediye Meclisine sunulan satışa esas komisyon raporunda mahsuplaşılacak borç miktarının belirtilmemesi ise borç miktarının ne kadar olduğunu öğrenmemize maalesef engel oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, acilen ne kadar vergi borcuna karşılık mahsuplaşma yapıldığını Samsun kamuoyuna açıklamalıdır.” diye kaydetti.

ISRARLA SORUYORUZ ISRARLA CEVAP VERMİYORLAR
Demir’e daha öncesinde yaptığı açıklamasını hatırlatan Armutçu, “Hatırlarsanız Büyükşehir Belediye Başkanımız 17 Haziran tarihinde Ömer Halisdemir salonunda yapılan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmasında “Belediyeyi devraldığımız borcun üzerine bir borçluluk eklemeden tamamen yatırım programını planlı, vizyonlu projeler ile kaliteli bir şekilde gerçekleştiren bir belediye olmak için hizmet veriyoruz” demişti… Saadet Partisi olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar borçla devralındığını ısrarla sormamıza rağmen, Büyükşehir Belediye Başkanının da açıklama yapmamaktaki ısrarı aynı oranda devam ediyor. Etsin bakalım. Lincoln’ün dediği gibi “gerçeklerin, gün yüzüne çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.” dedi.

150 MİLYONLUK BORÇ YETKİSİ NEREDEN?
Armutçu açıklamasına şu şekilde sonlandırdı:

“O zaman biz de yukarıdaki açıklamasına istinaden şunu soralım; devraldığınız borcun üzerine bir borçluluk eklemeden  tamamen yatırım programını planlı, vizyonel projeler ile kaliteli bir şekilde gerçekleştiren bir belediye olmak için hizmet veriyorsunuz da Meclisten, İller Bankası AŞ’den 150 milyon lira borçlanma yetkisini neden aldınız? İyi niyetine inandığım Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Mustafa Demir’e bende iyi niyetle sesleniyorum.
Kıymetli başkanım! Yönetimde Şeffaflığı; karanlıkta kalmış şaibe oluşturabilecek tüm ayrıntıları, gün ışığına çıkartarak ancak sağlayabilirsiniz…”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.