Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

BAŞKAN YILMAZ; “TAHAKKUK ETTİRDİKLERİNİZİ DEĞİL TAAHHÜT ETTİKLERİNİZİ YERİNE GETİRİN”

İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), tarafından pandemi sürecinde uygulanmaya başlanan “Kıyas fatura” sisteminin vaat edildiği gibi yürütülmediği ve vatandaşı mağdur ettiğini ifade ederek, “Ne taahhüt edip neyle kıyaslanıyoruz da vatandaş Korona Virüs sürecinde kalmayan parasına faturaları şişirerek göz dikiyorsunuz.” dedi

BAŞKAN  YILMAZ; “TAHAKKUK ETTİRDİKLERİNİZİ DEĞİL TAAHHÜT ETTİKLERİNİZİ YERİNE GETİRİN”
REKLAM ALANI
4 Haziran 2020 16:03 | Son Güncellenme: 4 Haziran 2020 16:11

İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, Korona virüs sürecinden Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SASKİ’nin uygulamaya koyduğu kıyas fatura sistemine tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yılmaz, “Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı SASKİ Genel Müdürlüğü, Korona Virüs süresinde ki tedbirler kapsamında konut ve işyeri abonelerindeki sayaç okuma işlemlerini durdurmuş, bunun yerine ‘’kıyas fatura” uygulamasına geçtiğini açıklamıştı. Ancak geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslanarak göndereceğini bildirmişti. Fakat görünen o ki SASKİ Nisan ayında sayaç okuma yapmayıp tüketim miktarını geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslayarak fatura göndermedi. SASKİ’nin konutlara ve işyerlerine ulaştırdığı faturalar zaten ekonomik sıkıntıda olan vatandaşlarımızı daha da mağdur ettirdi.” diye konuştu.
“VATANDAŞIN KALMAYAN PARASINA FATURALARI ŞİŞİREREK GÖZ DİKİYORSUNUZ”
Açıklamasına devam eden Yılmaz, “SASKİ Genel Müdürlüğü Nisan ayında yaptığı açıklamada vatandaşlarımızın ve personelimizin sağlığı önceliğimiz deyip, bu süreçte fiziki okuma yapmayıp kıyas fatura uygulamasına geçilip bu süreçte düzenlenecek olan faturaların geçici tahakkuk olup sürecin sona ermesinden sonra yapılacak ilk okumada eksik ya da fazla kıyas işlemlerini mahsuplaştırma işlemiyle düzeltileceğini bildirmişti. Vatandaşlar daha önceki aylara yakın ve daha az fatura beklerken Mayıs ayı sonunda gönderilen faturalarda miktarın iki katına yakın bir fatura bedeli gördüler. Ne taahhüt edip neyle kıyaslanıyoruz da vatandaş Korona Virüs sürecinde kalmayan parasına faturaları şişirerek göz dikiyorsunuz.” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞ MAĞDUR EDİLDİ
Dar gelirli vatandaşların maaşlarının yarısını faturalara yatırmak zorunda bırakıldığını söyleyen Yılmaz, “Zaten Büyükşehir Belediyesi 31 Mart seçimlerinden sonra suya % 25 sayaç okuma bedeline %150 zam yapmış ayrıca zammın her ay tüfe oranında artmasını karara bağlamıştı. Vatandaşlarımızı zarara düşüren bu kararların ardından Korona Virüs sürecinde böyle uygulamalar yapmak daha da mağdur ettirilmiştir. Buradan Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum. Pandemi sürecinde vatandaşların her türlü mağduriyetleriyle muhatap olan ve yardımcı olan diğer belediyelerimiz gibi sosyal belediyecilik kavramına uyarak; ‘tahakkuk ettirdiklerinizi değil, taahhüt ettiklerinizi yerine getirin.’” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.