‘BEBEK DOSTU’ SAĞLIK MERKEZLERİ!

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘bebek dostu’ unvanını almaya hak kazanan 8 hastane ve 3 sağlık merkezine plaketleri düzenlenen törenle verildi

BEBEK DOSTU

Sağlık Bakanlığı tarafından temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü Bebek Dostu Komitesi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu ‘Bebek Dostu’ unvanını almaya hak kazanan 8 hastane ve 3 sağlık merkezine plaketleri İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç tarafından takdim edildi.

BEBEK DOSTU

ASARCIK TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
Asarcık Toplum Sağlığı Merkezinin Samsun’daki ilk ‘Bebek Dostu Toplum Sağlığı Merkezi’ unvanını aldığı törende ayrıca “Bebek Dostu” saha çalışmalarında özveriyle görev yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Refia Gözdenur Savcı ve çalışmalarda etkin görev alan sağlık tesislerine de teşekkür belgeleri sunuldu.

BEBEK DOSTU

ALTIN BEBEK DOSTU SAMSUN
Unvanları alan sağlık tesislerin 5 yılda bir ulusal değerlendirme ekibi tarafından yeniden değerlendirildiği ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ çerçevesinde, Samsun’da 2006 yılından beri ‘Bebek Dostu İl’; 2009 yılından beri de ‘Altın Bebek Dostu İl’ unvanlarını taşıyor.

BEBEK DOSTU

İŞTE 8 SAĞLIK MERKEZİ
Plaket ve teşekkür belgesi almaya hak kazanan sağlık tesisleri ise şu şekilde:

Asarcık Toplum Sağlığı Merkezi, Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi, Büyük Anadolu Meydan Hastaneleri, Canik Göçmen Sağlığı Merkezi, Çarşamba Devlet Hastanesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi, Özel Liv Hospital, Medicana Hastanesi, Medicana Hastanesi ve Vezirköprü Devlet Hastanesi.

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.