Dolar 32,4455
Euro 34,7397
Altın 2.437,68
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘BEKLENEN MÜZE’de Geri sayım…

‘BEKLENEN MÜZE’de Geri sayım…
REKLAM ALANI
13 Aralık 2020 15:33 | Son Güncellenme: 13 Aralık 2020 19:20

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Samsun eski Bakım Onarım Atölyesi Samsun Valiliği, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (MEDIKÜM) iş birliği ile “Cerrahi El Aletleri Müzesi”ne dönüşüyor.

1.4 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
OKA Genel Sekreter Vekili İbrahim Ethem Şahin projenin son durumu hakkında bilgi verdi. Projeye önemli bir destek verdiklerini söyleyen İbrahim Ethem Şahin, “Cerrahi Aletler Müzesi Sağlık İl Müdürlüğü tarafından uygulanan bir proje. Bütçesi 1 milyon 400 bin TL. OKA’nın 1 milyon TL desteği ile uygulanıyor. Kalanını da Samsun Valiliği ve MEDİKÜM Derneği karşılayacak. Hem kamunun hem de özel sektörün maddi anlamda da iştirak ettiği, iş birliği yaptığı örnek bir proje” dedi.

ESKİ VAGON TAMİRHANESİ
Projenin gelecek yıl tamamlanacağını belirten Şahin, “Eski vagon tamirhanesinin müzeye dönüştürülüp şehrimizin en önde gelen sektörlerinden biri olan sağlık sektörü, cerrahi aletler imalatı sektörü ile ilgili bir tanıtım teşhir merkezi bir müze oluşturmak hedefleniyor. Bizim de şehrimizdeki turizm faaliyetlerinin desteklenmesi hem de katma değerli cerrahi aletler imalatı ile ilgili bir alanda çok önemsediğimiz bir proje. Proje bir yılını doldurdu. İnşallah ihale süreçleri devam ediyor. 2021 yılında ihalesi ve uygulaması tamamlandıktan sonra vatandaşın hizmetine girecek” diye konuştu.

Projenin hem sanayicilerin hem de şehre gelenlerin ilgisini çekeceğini kaydeden Şahin, “Meslek lisesi öğrencileri, üniversite öğrencileri ve sağlıkla ilgili olan bütün herkesin bir buluşma mekanı olacak çok modern yüz akı bir tesis olacak” ifadelerini kullandı.

OKA Genel Sekreter Vekili İbrahim Ethem Şahin, proje hakkında açıklamalarda bulundu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.