Dolar 32,5580
Euro 34,9582
Altın 2.440,16
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

BEKLENEN YIKIM!

Samsun’da tarihi dokuyu ön plana çıkaracak Saathane Projesi kapsamında 8 katlı binanın yıkımı gerçekleştirildi

BEKLENEN YIKIM!
REKLAM ALANI
16 Kasım 2021 16:58 | Son Güncellenme: 16 Kasım 2021 17:00

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ‘Tarihle buluşma’ projesi olarak adlandırdığı ve büyük önem verdiği Saathane Meydanı’nda çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. 3’üncü etap çalışmaları kapsamında bölgeye yapılan tarihi dokuya uygun yapılar gün yüzüne çıkmaya başladı. Bir yandan tarihi kimliği ve estetiği bozmayan dükkanların yapımına devam edilirken, diğer yandan da bölgedeki 8 katlı binanın yıkımı gerçekleştirildi.

TARİHİ DOKU ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bölgenin bir tarih hazinesi olduğunu vurgulayarak, “Bu hazineyi gün yüzüne çıkarmak için yoğun çaba harcıyoruz. Tarihi kimliğimiz gün yüzüne çıkarılacak. Tarihi doku, şehir ile bütünleşecek. Sultan 2.Abdülhamit’in tahta çıkışının anısına 1887 yılında yaptırdığı Saat Kulesi ve çevresinde şekillenen proje kapsamında 15. yüzyıl eseri Şifa Hamamı, Osmanlı mimarisinin 15. yüzyıla ait tek sivil örneği Taşhan, 1803 yılında hizmete açılan medrese ile caminin restorasyonlarının tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki estetik dokuya zarar vermeden çalışıyoruz” dedi.

Başkan Demir ayrıca, “Proje tamamlandığında Saathane Meydanı, bambaşka olacak. Burası tarihimizle buluşma, kültürel mirasımıza sahip çıkma projesidir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.